Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

7. Què és la discriminació horària? https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

7. Què és la discriminació horària?

A partir de l’entrada en vigor de les noves tarifes l’1 de juny de 2021, tots els consumidors domèstics (fins a 15kW de potència contractada) passarem a tenir la tarifa 2.0TD.

A partir d’aquesta data, a tots aquells consumidors que estiguin al mercat regulat (tarifa PVPC) i a alguns dels que estan al mercat lliure (segons contracte amb la comercialitzadora) se’ls aplicarà la discriminació horària segons els tres períodes establerts:

  • Període punta -P1- de 10 a 14 h i de 18 a 22 h. Aquest és el període més car.
  • Període pla -P2- de 8 a 10 h, de 14 a 18 h i de 22 a 24 h.
  • Període vall -P3- de 24 a 8 h i tots els dissabtes, diumenges i festius d’àmbit estatal. Aquest serà el període amb el preu de l’energia més econòmic.

Tenint en compte la diferència de preus que hi ha entre els tres períodes, és molt important traslladar, en la mesura del possible, el consum a les hores més barates per tal d’abaixar el cost final de la factura.

Horari energia 2.0TD.jpg

En el mercat lliure, l’aplicació de preus diferents de l’energia segons el període de consum horari no serà de caràcter obligatori per part de les comercialitzadors, sinó que dependrà del que el consumidor pacti amb la seva empresa comercialitzadora.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0