Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

4. Què és el mercat regulat i la tarifa PVPC? https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

4. Què és el mercat regulat i la tarifa PVPC?

Mercat paral·lel al mercat lliure. Aquest està regulat per l’Estat, que és qui determina quines comercialitzadores en poden formar part. En aquest mercat només s’hi ofereix una tarifa, el PVPC: Preu Voluntari per al Petit Consumidor. Aquesta tarifa només està disponible per a tarifes 2.0TD de fins a 10kW.

En el PVPC, el preu de la potència contractada és el que determina la normativa vigent en cada moment i mai podrà ser superior. Per al preu de l’energia consumida s’apliquen preus indexats, és a dir, el preu varia hora a hora d’acord amb el preu de l’energia al mercat elèctric espanyol. Aquesta és la tarifa que, a llarg termini, surt més a compte.

Amb l’entrada en vigor de la tarifa 2.0TD a partir de l’1 de juny de 2021, en el PVPC hi haurà dues potències contractades (veure pregunta 1) i tres períodes d’energia consumida amb 3 preus de l’energia diferents segons l’horari de consum:

  • Període punta -P1- de 10 a 14 h i de 18 a 22 h. Aquest és el període més car.
  • Període pla -P2- de 8 a 10 h, de 14 a 18 h i de 22 a 24 h.
  • Període vall -P3- de 24 a 8 h i tots els dissabtes, diumenges i festius d’àmbit estatal. Aquest serà el període amb el preu de l’energia més econòmic.

Horari energia 2.0TD.jpg

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0