Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Domèstic Una altra de les àrees de treball de la iniciativa és traslladar l’experiència de les accions sobre eficiència energètica aplicades des de l’Ajuntament de Rubí a les famílies, contribuint així a millorar la seva despesa familiar a través de la reducció de consum energètic. https://www.rubi.cat/ca/temes/rubi-brilla/domestic/domestic/@@images/image/preview

Domèstic

Una altra de les àrees de treball de la iniciativa és traslladar l’experiència de les accions sobre eficiència energètica aplicades des de l’Ajuntament de Rubí a les famílies, contribuint així a millorar la seva despesa familiar a través de la reducció de consum energètic.

nofosques falsa capçalera.JPG

 

Tallers per reduir la factura elèctrica


 

En aquestes sessions, s'expliquen els conceptes bàsics de la factura elèctrica, es donen eines per reduir l’import de la factura optimitzant el contracte elèctric o modificant hàbits de consum i consells per consumir l’energia de manera més eficient. Igualment, els tallers exposen el marc legal que garanteix el dret bàsic a l’energia a les famílies amb risc de vulnerabilitat. Després d'una sola sessió, els assistents adquireixen coneixements que els permeten rebaixar fins a la meitat la seva factura de la llum

Els tallers són gratuïts, però cal formalitzar una inscripció prèvia per correu electrònic a , trucant al 93 581 39 00. El dia del taller, les persones assistents han de portar la seva factura elèctrica. Actualment degut a la situació generada per la pandèmia del Covid19 els tallers són en línia:

 

Taller d'eficiència energètica a les llars


La iniciativa Rubí Brilla realitza regularment tallers d'eficiència energètica dirigits a la ciutadania de Rubí. Fins ara, s'han fet tallers a entitats ciutadanes i associacions de veïns o associacions de mares i pares d'escoles. Per exemple, a l’AMPA de l’Escola Rivo Rubeo i a l’Associació de Veïns de la Plana del Castell. 

 

Energia per a tothom


Aquesta és l'acció del projecte Rubí Brilla dirigida a combatre la pobresa energètica. Coordinadament amb els Serveis Socials de l'Ajuntament, s'assessora i orienta en temes energètics i de subministraments de la llar a persones ateses per aquest servei municipal. S'assessora sobre com reduir la factura elèctrica i ser més eficients en el consum. També, en alguns casos, es realitzen petites inversions de rehabilitació i millora dels aïllaments, instal·lació elèctrica i equipaments elèctrics.

 

Tallers d’assessorament energètic

El servei Rubí Brilla organitza periòdicament unes sessions formatives on s'expliquen els conceptes bàsics de la factura elèctrica, es donen eines per reduir-ne l’import i consells per consumir l’energia de manera més eficient.

Finestreta d'autoconsum solar

Vols apostar per l'energia fotovoltaica a casa teva i tens dubtes? Et recomanem que facis un cop d'ull al següent FAQS amb preguntes i respostes sobre autoconsum, política fiscal relacionada i tràmits a la ciutat de Rubí per poder posar en marxa una instal·lació fotovoltaica.

Comunitats Rubí Brilla

El projecte té com a finalitat establir un mètode de treball per promoure l’estalvi, l’eficiència energètica i les energies renovables a les comunitats de veïns de Rubí.