Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajuntament L'inici ─o, si més no, el salt qualitatiu en l'aposta decidida de l'Ajuntament de Rubí per l'estalvi i l'eficiència energètica i les energies renovables─ el podem situar en la signatura del Pacte d'Alcaldes (2008) i la posada en marxa de la seva concreció, el Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES) (2010). https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ajuntament

L'inici ─o, si més no, el salt qualitatiu en l'aposta decidida de l'Ajuntament de Rubí per l'estalvi i l'eficiència energètica i les energies renovables─ el podem situar en la signatura del Pacte d'Alcaldes (2008) i la posada en marxa de la seva concreció, el Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES) (2010).

Paral·lament, es van aprovar les línies mestres de l'estratègia municipal a mig i llarg termini, l'Acord per al Desenvolupament Econòmic i Social (ADES), l'any 2009. 

De l'aplicació exitosa de les nombroses mesures del PAES a l'Ajuntament i de l'aposta estratègia pels sectors econòmics de l'eficiència energètica i les renovables com sectors drivers de creixement present i futur n'acaba sorgint el projecte Rubí Brilla, que acabarà integrant les accions pròpies del PAES, però que també engegarà noves accions dirigides al mateix Ajuntament i les seves infrastructures i equipaments.

Fruit de tot plegat es pot dir que el primer àmbit d'actuació de Rubí Brilla va ser el propi Ajuntament, per tal de predicar amb l'exemple i, després, extendre els mateixos objectius i mesureses equivalents a tots els altres àmbits de la ciutat: el comerç, la indústria, les llars.

Algunes accions a l'àmbit d'actuació 'Ajuntament' són:

  • Inclusió de clàusules de priorització de l'energia verda en la licitació del subministrament elèctric global de l'Ajuntament.
  • Política fiscal verda als tributs municipals.
  • Formació i contractació de dues agents energètiques per revisar tota la comptabilitat energètica de l'Ajuntament i els principals edificis i equipaments consumidors de llum, així com proposta de mesures d'estalvi.
  • Promoció de la participació activa de les escoles públiques (equipaments grans consumidors d'energia) al programa europeu Euronet 50/50.
  • Substitució de lluminàries i equipaments per d'altres de més eficients.
  • Instal·lació de reguladors de fluxe.

El mateix Ajuntament és i continuarà sent un àmbit principal d'actuació de les accions del projecte Rubí Brilla.

Consulta el Pla Director Rubí Brilla 2016-2019.

Consulta també la Carta de Serveis de la Unitat Rubí Brilla per saber quins serveis us oferim, els objectius que tenim i la normativa aplicable.