Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerços El comerç és una línia estratègica de la proposta Rubí Brilla, definida en el Pla Director Rubí Brilla 2016-2019. https://www.rubi.cat/ca/temes/rubi-brilla/comerc/@@images/image/preview

Comerços

El comerç és una línia estratègica de la proposta Rubí Brilla, definida en el Pla Director Rubí Brilla 2016-2019.

El projecte Comerç Sostenible orienta el comerç de la ciutat cap a un model de negoci responsable en l’ús de l’energia, la gestió de residus i la venda de productes de proximitat amb un doble objectiu: reduir la despesa energètica dels establiments i, alhora, fer-los més competitius.

Més de 40 establiments rubinencs van participar a la primera edició del projecte.

 

 

No deixis passar l’oportunitat de reduir el cost energètic del teu comerç!

 

 

Informa-te'n a .

L’estalvi energètic és un factor de competitivitat propi i també un valor afegit per a la clientela.

 

Auditoria energètica


La proposta es basa en l’assessorament gratuït i personalitzat. El projecte comença amb una auditoria energètica a l’establiment. S’incideix en tres aspectes: energia (reducció del consum energètic i augment de l’eficiència i l’ús d’energies  renovables), residus (seguint la màxima de reduir, reutilitzar i reciclar, s'aposta per una gestió correcta per minimitzar-ne l’impacte social i ambiental) i producte (foment de la comercialització i l’ús de productes ecològics, de proximitat i de comerç just).

 

Mesures amb cost zero


Estalvi mitjà en la factura: 15%

De la diagnosi inicial se’n desprèn un informe amb propostes de millora específiques per tal que el comerç sigui més eficient i redueixi la factura energètica, sense cap inversió prèvia.

El canvi d’hàbits i l’ajust de la potència contractada són la manera més ràpida de començar a estalviar energia i despesa. Cada comerç rep un assessorament personalitzat a través de l’estudi de la seva factura, per tal de reduir la despesa energètica i millorar les condicions amb la comercialitzadora que té contractada, o bé se li proposa canviar-la.

l finalitzar aquesta fase, es lliura un informe amb les mesures temporitzades en un cronograma, per tal que les que impliquin un cost es facin a través de l'estalvi generat amb les mesures que no en tenen.

 

Compra agregada


Estalvi mitjà en la factura: 25%

Estirant la cordaL’Ajuntament de Rubí, a través del projecte Rubí Brilla, impulsa també un grup de compra agregada d’energia per a comerços i empreses. Incorporar-se a aquest grup de compra és una manera de reduir la despesa energètica i millorar cada any el preu de compra. A més, garanteix energia 100% d’origen renovable i suport per implementar instal·lacions d’autoconsum.

 

 

Estalvi i inversió


Estalvi mitjà en la despesa energètica: 40%

Un cop aplicades les mesures de l’informe, la despesa energètica dels establiments comença a reduir-se. A partir d’aquest estalvi, el comerç pot invertir els diners estalviats en noves mesures per continuar estalviant, sempre amb l’acompanyament de l’equip Rubí Brilla.

Només amb canvis d’il·luminació s’arriba a estalviar fins al 60% del consum energètic, que és la part més important d’un comerç.

 

Revisió i entrega del distintiu Comerç Sostenible


Sis mesos després de la diagnosi inicial, es fa una segona revisió per avaluar el resultat de les millores implementades. Un cop completat el procés, Rubí Brilla certifica gratuïtament l’establiment com a «Comerç Sostenible» amb un distintiu que permet anunciar als seus clients quin nivell d’eficiència s’ha aconseguit en cada categoria: Rubí, Or, Plata o Bronze.

Estrella RubíEstrella orEstrella plataEstrella bronze

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0