Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

18. Em cobren l’energia consumida a través de lectures estimades. Pot ser un problema? https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

18. Em cobren l’energia consumida a través de lectures estimades. Pot ser un problema?

Si l’empresa distribuïdora no fa una lectura real a través del comptador de manera remota, aquesta empresa donarà a la comercialitzadora una lectura estimada; feta a través de models i patrons del mateix període de l’any anterior. Aquesta estimació pot no acostar-se a la realitat i es facturarà en excés o per defecte generant així un deute de la comercialitzadora cap a consumidor o viceversa respectivament.

En cas que aquesta situació s’allargui es pot generar un deute no valorat pel consumidor i les empreses distribuïdora i comercialitzadores no tenen l’obligació de fer la regularització amb dades reals fins passat un any. Generant així una situació d’incertesa cap al consumidor. En cas que es regularitzi un deute superior a un període de facturació d’un any, només es podrà exigir al consumidor el pagament de 12 mesos. Si contràriament el deute és a favor del consumidor aquest rebrà un import íntegre del deute acumulat generat per lectures estimades en excés. 

S’haurà de tenir en compte no només l’energia que es facturarà (kWh), sinó a quin preu (€/kWh)es farà passat un any. Generant una altra situació d’incertesa donada la volatilitat dels preus de l’energia els últims anys.

Doncs es recomana revisar les factures que rebem a casa per poder tenir la certesa que se’ns cobra l’energia a través de lectures reals. En cas de rebre lectures estimades es recomana transmetre a l’empresa distribuïdora les lectures reals del nostre comptador. Ho podem fer a través d’aquests canals:

 800 76 09 09 

 Formulari web de la distribuïdora 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0