Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

16. Per què aquests canvis? https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

16. Per què aquests canvis?

Els materials fòssils dels quals traiem actualment l’energia (gas, carbó i derivats del petroli) són finits. Això ens condueix a l’electrificació del sistema per tal de poder funcionar amb energia provinent de fonts renovables.  

Els nous horaris de les tarifes 2.0TD tenen una voluntat de millorar l’eficiència del sistema, així com d’incentivar l’electrificació del consum energètic. Utilitzant més energia elèctrica enlloc de tèrmica farem més gran la demanda sobre el sistema elèctric, sobretot en horaris d’ús intensiu, com els migdies o vespres. Això obliga a sobredimensionar-lo i, per tant, a fer més ineficient la xarxa de transport i distribució d’electricitat. D’altra banda, si tots els consumidors demanem energia a la mateixa hora, això incentiva que hi entrin totes les tecnologies existents, per tant, l’energia provinent de la crema de combustibles fòssils, cara i contaminant, també. Val a dir que si disminuïm aquesta demanda en hores punta, el preu de l’energia caurà, ja que l’energia provinent de fonts renovables és més barata.

Així, els nous trams de facturació volen incentivar el desplaçament dels consums energètics a les hores on es demanda menys a la xarxa, aplanant i distribuint la demanda d’electricitat al llarg del dia. A més, s’incentiva l’electrificació del parc de vehicles ja que durant la nit, períodes en que es carreguen aquests dispositius, l’electricitat té el preu més assequible. D’altra banda, un dels períodes punta coincideix amb les hores de màxima producció d’energia solar, cosa que fa que l’amortització d’aquests sistemes sigui molt més ràpida. Aquesta amortització també serà més ràpida amb totes aquelles millores de l’estalvi i eficiència energètica que duguem a terme.  

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0