Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Rei Carnestoltes Hi ha pràcticament tantes versions del Rei Carnestoltes com indrets on se celebra el Carnaval. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Rei Carnestoltes

Hi ha pràcticament tantes versions del Rei Carnestoltes com indrets on se celebra el Carnaval.

Alguns estudiosos consideren que aquest estimat personatge, protagonista del Carnaval, es tracta d’una espècie de divinitat profana. En molts indrets se’l considera rei: entre d’altres, el rei de la gresca, de la disbauxa i dels poca-soltes. Amb múltiples formes, mides i fins i tot noms en funció del territori, és àmpliament benvingut i tractat amb honors, esdevé epicentre de la diversió i instigador de la transgressió, inspirada per la llibertat, la imaginació, l’enginy, la sàtira i la trobada col·lectiva.
  
Rei Carnestoltes           

    
Sabies que...?


  • Aquest misteriós personatge pren noms i maneres de representació singulars en alguns territoris. Per exemple, a Mataró és conegut com Pellofa, a Sort com Renquinquà, a Palamós com Gori-Gori, mentre que en altres poblacions de la zona de Lleida se’l coneix com a Pau Pi.
  • L’origen del mot Carnestoltes són les paraules llatines carnes tollere, que signifiquen carns retirades o tretes. Aquesta denominació alimenta el misteri del personatge com a ésser diferent a l’humà, potser diví, sense carn i ossos.
         

Comparteix el Carnaval!


T'animem a conèixer més sobre aquest misteriós personatge, així com a compartir les imatges dels teus descobriments, disfresses i obres a les xarxes socials amb l’etiqueta #RubíComparteixCarnaval.

 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

3
0