Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fira de Sant Galderic La fira de Sant Galderic, l'antic patró dels pagesos, organitzada per l’entitat amb el mateix nom es va celebrar a Rubí per primera vegada l’any 1995. https://www.rubi.cat/ca/temes/cultura/festes-i-tradicions/fira-de-sant-galderic/@@images/image/preview

Fira de Sant Galderic

La fira de Sant Galderic, l'antic patró dels pagesos, organitzada per l’entitat amb el mateix nom es va celebrar a Rubí per primera vegada l’any 1995.

Sant galderic_ajrubi 2019.jpg

 

Fruit d’una idea sorgida entre la gent del món de l’art i alguns dels pocs pagesos que encara quedaven a Rubí, la fira combina art i productes de la terra. Artesans, artistes i pagesos conformen una fira que guanya visitants a cada edició.

A la fira s'hi poden trobar productes de la gastronomia tradicional, plantes, herbes, fruits secs, vi, fruita, mel, aus i animals, però també ceràmica i pintura de petit format. La Fira de Sant Galderic alimenta cos i ànima.

Amb el suport de l’Ajuntament de Rubí, la fira que es concentrava al nucli antic de la ciutat -pl. Dr. Guardiet, c. Xercavins, c. Sant Francesc i c. Sant Ignasi- s'ha anat fent gran al llarg de l'illa de vianants i les diferents places del centre. Des de 2012, la Fira incorpora la ruta De tapes per la fira a través de la qual els restauradors de la ciutat ofereixen una tapa inèdita i una beguda per 2,5 euros. Cada any, la ciutadania tria quina és la millor proposta de la ruta.

 

sant galderic_03.jpg

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
1