Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carnaval El Carnaval sempre ha estat un període de transgressió popular i de bogeria festiva. A Rubí, es caracteritza per ser una celebració altament participativa que es viu intensament al carrer. https://www.rubi.cat/ca/temes/cultura/festes-i-tradicions/carnaval/carnaval-1/@@images/image/preview

Carnaval

El Carnaval sempre ha estat un període de transgressió popular i de bogeria festiva. A Rubí, es caracteritza per ser una celebració altament participativa que es viu intensament al carrer.

Història de la festa

El Carnaval és una celebració profana que ha aconseguit perdurar fins als nostres dies malgrat el seu caràcter transgressor.

Dijous Gras

El Dijous Gras, també conegut com a Dijous Llarder, marca el tret de sortida de la festa del Carnaval.

El Rei Carnestoltes

Hi ha pràcticament tantes versions del Rei Carnestoltes com indrets on se celebra el Carnaval.

La sàtira carnavalesca

La transgressió i l’alteració de rols socials que propicia el Carnaval fa que la sàtira trobi en aquesta festa un escenari idoni per esplaiar-se.

Balls i rues de Carnaval

Durant el Carnaval són característiques les rues i desfilades festives on el cos, la disfressa i el ball prenen el protagonisme.

Dimecres de Cendra

Coincidint amb l'arribada de la Quaresma, se celebra la mort de Carnestoltes, la vetlla, l'enterrament o la crema de la sardina.