Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes i tradicions Rubí és una ciutat mil·lenària que ha sabut mantenir i recuperar les seves tradicions i festes populars, algunes de les quals són autèntics referents en l'àmbit català. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Festes i tradicions

Rubí és una ciutat mil·lenària que ha sabut mantenir i recuperar les seves tradicions i festes populars, algunes de les quals són autèntics referents en l'àmbit català.

Festa dels Tres Tombs

Una de les festes més tradicionals de Catalunya és la que honora el patró dels cansaladers i traginers.

Carnaval

Tant a Rubí com a molts municipis de Catalunya, el Carnaval del segle XXI es caracteritza per la seva vessant participativa.

Diada de Sant Jordi

A Rubí, la Diada de Sant Jordi conjuga les tradicions vinculades a aquesta festivitat i la proposta de noves activitats per gaudir amb tota la família.

Festa dels Xatos

La Festa dels Xatos és una antiga tradició que té les seves arrels al segle XIX, quan les colles dels Xatos venien fins a Rubí en romiatge, cada Pasqua Granada, per retre homenatge a Sant Muç.

Festa de Sant Joan

La revetlla de Sant Joan se celebra el 23 de juny amb una programació d'actes que compagina tradició i propostes d'entreteniment per a tota la família.

Nadal i Reis

El Nadal es celebra a Rubí amb un ric programa d'activitats organitzades per l'Ajuntament, les entitats i els comerços locals.

Fira de Sant Galderic

La fira de Sant Galderic, l'antic patró dels pagesos, organitzada per l’entitat amb el mateix nom, es va celebrar a Rubí per primera vegada l’any 1995.

Festa de Sant Roc

Durant els primers dies de setembre, Rubí celebra la Festa Major Petita de Sant Roc, la cita més important de cultura tradicional i popular catalana a la ciutat juntament amb la Festa Major de Sant Pere.

Festes del Carrer Sant Jaume

El carrer de Sant Jaume és un dels carrers més antics del nucli urbà de Rubí, situat al ben mig de la nostra ciutat paral·lel al carrer Francesc Macià.