Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes i tradicions Rubí és una ciutat mil·lenària que ha sabut mantenir i recuperar les seves tradicions i festes populars, algunes de les quals són autèntics referents en l'àmbit català. https://www.rubi.cat/ca/temes/cultura/festes-i-tradicions/@@images/image/preview

Festes i tradicions

Rubí és una ciutat mil·lenària que ha sabut mantenir i recuperar les seves tradicions i festes populars, algunes de les quals són autèntics referents en l'àmbit català.

Festa dels Tres Tombs

Una de les festes més tradicionals de Catalunya és la que honora el patró dels cansaladers i traginers.

Carnaval

Tant a Rubí com a molts municipis de Catalunya, el Carnaval del segle XXI es caracteritza per la seva vessant participativa.

Diada de Sant Jordi

A Rubí, la Diada de Sant Jordi a Rubí conjuga tradició i modernitat, dirigeix la mirada enrere, cap a les tradicions, al temps que les reinventa amb noves activitats per a tota família.

Festa dels Xatos

L’agrupació “Els Xatos“ era una de les més populars i característiques de la Barcelona vuitcentista que cada any, per les festes de Pasqua Granada, anava en romiatge a l’ermita que custodia la capella del seu patró, Sant Muç.

Festa de Sant Joan

La revetlla de Sant Joan se celebra el 23 de juny amb una programació d'actes que compagina tradició i propostes d'entreteniment per a tota la família.

Nadal i Cavalcada de Reis

L’encesa de l’enllumenat nadalenc a la plaça de Pere Aguilera, la pista de gel de la plaça de la Nova Estació i L'illa de la llum a Maximí Fornés donen enguany el tret de sortida a les mes de 300 activitats que l’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb les entitats locals, ha preparat amb motiu de les festes de Nadal.

Fira de Sant Galderic

La fira de Sant Galderic, l'antic patró dels pagesos, organitzada per l’entitat amb el mateix nom es va celebrar a Rubí per primera vegada l’any 1995.

Festa de Sant Roc

Ens explica la tradició que Sant Roc va néixer a Montpeller el segle XIV i va venir a Barcelona a guarir malalts empestats. Va ser llavors quan es va contagiar del mal.

Festes del Carrer Sant Jaume

El carrer de Sant Jaume és un dels carrers més antics del nucli urbà de Rubí, situat al ben mig de la nostra ciutat paral·lel al carrer Francesc Macià.