Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes del Carrer Sant Jaume El carrer de Sant Jaume és un dels carrers més antics del nucli urbà de Rubí, situat al ben mig de la nostra ciutat paral·lel al carrer Francesc Macià. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Festes del Carrer Sant Jaume

El carrer de Sant Jaume és un dels carrers més antics del nucli urbà de Rubí, situat al ben mig de la nostra ciutat paral·lel al carrer Francesc Macià.

L’inici de les nostres festes es remunten als voltants del 1845 (són les dates a les quals pertanyen les primeres fotografies i els primers documents escrits), quan una meitat del carrer Sant Cugat que pertanyia al municipi veí va aconseguir la segregació i començà a ser rubinenc. Amb aquest motiu els veïns del carrer de Sant Jaume van organitzar una festa. Des de llavors, aquesta és la única que encara avui es manté i que no ha parat ni en els moments de falta de llibertat d’expressió i de reunió que van prohibir els actes de manifestació popular.

Durant 4 o 5 dies al mes de juliol, als voltants de Sant Jaume el nostre petit carrer és converteix en un decorat sobre un tema escollit i s’omple d’imaginació. Les festes, des de sempre han lluït pels seus engalanaments, antigament fets amb flors naturals que els mateixos veïns anaven a buscar al bosc. A mida que van passant els anys els guarniments van canviant : Walt Disney , Venècia, les vaques boges, la Xina, Mèxic , l’infern , l’espai ... Els materials també han anat evolucionant, de les flors del bosc al porexpan , la fibra de vidre , materials de reciclatge...

Al llarg d’aquest temps , els veïns han sortit al carrer a fomentar valors tan importants com la defensa de la cultura catalana, la convivència, la tolerància i la solidaritat , combinant-los amb activitats de lleure, de cultura, d’oci i d’esbarjo. 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
1