Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa dels Xatos L’agrupació “Els Xatos“ era una de les més populars i característiques de la Barcelona vuitcentista que cada any, per les festes de Pasqua Granada, anava en romiatge a l’ermita que custodia la capella del seu patró, Sant Muç. https://www.rubi.cat/ca/temes/cultura/festes-i-tradicions/festa-dels-xatos/@@images/image/preview

Festa dels Xatos

L’agrupació “Els Xatos“ era una de les més populars i característiques de la Barcelona vuitcentista que cada any, per les festes de Pasqua Granada, anava en romiatge a l’ermita que custodia la capella del seu patró, Sant Muç.

Aquesta ermita està situada a les afores del nucli urbà de la ciutat de Rubí. A principis del s. XIV ja era venerat com a Sant i la seva ermita va ser una de les més populars dels voltants de Barcelona i encara conserva bona fama pels innombrables favors concedits pel gloriós Sant a tots els pobles de la rodalia. De la devoció que va difondre en són testimonis els nombrosos ex-vots que s’han conservat fins ara.

Actualment és una de les dues festes locals i està organitzada per l’Esbart Dansaire de Rubí, amb la col·laboració de l’Ajuntament i altres entitats culturals de la ciutat: Foment de la Sardana, Cor Unió Rubinenca, Colla de Geganters de Rubí, Parròquia de Sant Pere, Associació Recreativa i Cultural La Rubinenca i la Unión Extremeña de Rubí.

 

48042650208_83cfc6e09a_k.jpg

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0