Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dijous Gras El Dijous Gras, també conegut com a Dijous Llarder, marca el tret de sortida de la festa del Carnaval. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Dijous Gras

El Dijous Gras, també conegut com a Dijous Llarder, marca el tret de sortida de la festa del Carnaval.

El seu nom es relaciona amb el costum de celebrar àpats populars que tenen per protagonistes tot tipus de menges que combinen els ous i la carn. Hi destaquen la botifarra d’ou, la truita de botifarra i les coques de llardons, tot i que també són benvingudes la cansalada i qualsevol producte a base de carn de porc que serveixi per agafar forces de cara a la Quaresma. 
    

Concurs de truites 2009

   

Sabies que... 


  • Tot i que la botifarra d’ou va néixer com un embotit fet expressament per consumir durant el Dijous Gras i els dies de Carnaval, l’èxit d’aquest producte ha estès el seu consum al llarg de tot l’any.
  • A Rubí, moltes famílies mantenen la celebració de Dijous Gras amb àpats i receptes d’ou i de carn de porc com a protagonistes, i són molts els infants que aquest dia surten d’excursió amb l’escola a parcs, jardins i zones naturals de la ciutat, compartint esmorzars o berenars de truita.

   

Comparteix el Carnaval!  


T'animem a conèixer més sobre alguna de les menges pròpies de Dijous Gras i a compartir les imatges dels teus plats i receptes a les xarxes socials amb l’etiqueta #RubíComparteixCarnaval.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

2
0