Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Balls i rues de Carnaval Durant el Carnaval són característiques les rues i desfilades festives on el cos, la disfressa i el ball prenen el protagonisme. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Balls i rues de Carnaval

Durant el Carnaval són característiques les rues i desfilades festives on el cos, la disfressa i el ball prenen el protagonisme.

Les rues de Carnaval són una gran oportunitat per lluir la disfressa i interpretar el paper que confereix la nova identitat. Hi ha rues on tothom que hi participa pot desfilar individualment sense seguir cap patró establert, així com també les rues de comparses, que impliquen un major grau de socialització de la festa i on la disfressa es constitueix col·lectivament. En aquest cas, és habitual relacionar-la amb la sàtira política o amb tendències d’interès de l’actualitat, i optar per una escenificació conjunta del lluïment.

Pel que fa al ball, aquest es tracta d’un component fonamental a qualsevol tipus de festa, també una expressió fonamental del Carnaval, on esdevé un dels principals eixos de participació i d’espectacle. Els reculls folklòrics catalans són farcits de danses ballades en temps de Carnaval, ja sigui en entorns rurals, rituals vinculats al pas de l’hivern cap a la primavera, o balls més moderns, popularitzats en els segles XIX i XX.
 
Comparsa de Carnaval          

    
Sabies que...?


  • Durant els darrers anys, a Rubí destaca la celebració de dues rues de Carnaval: la rua de comparses, on any rere any creix el nombre d’entitats i col·lectius que s’animen a participar del concurs en un veritable exercici de treball artístic col·lectiu, així com la rua matinal de diumenge de Carnaval, en què les famílies que s’animen poden participar de la rua lluint les seves disfresses, acompanyades d'animacions infantils i festives.
  • Els vigents guanyadors del Concurs de Comparses, celebrat l’any 2020, són les comparses Apol·lo XXV, amb una proposta inspirada en l’espai i el misteri dels cossos celestes, La Torre d’Oz, basada en els personatges d’El Mag d’Oz, i Coco Balmes, inspirada en els personatges i l’estètica de la pel·lícula Coco i el Dia de Morts mexicà.
       

Comparteix el Carnaval!


T'animem a dissenyar les teves màscares i disfresses amb materials reutilitzables i reciclats, i a compartir les teves creacions a les xarxes socials amb l’etiqueta #RubíComparteixCarnaval.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0