Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajuts econòmics d’urgència social: accés o manteniment de l’habitatge habitual i/o ajuts derivats Prestacions econòmiques per atendre determinades situacions de necessitat per a l'accés o manteniment de l'habitatge habitual i/o de les ajudes relacionades. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ajuts econòmics d’urgència social: accés o manteniment de l’habitatge habitual i/o ajuts derivats

Prestacions econòmiques per atendre determinades situacions de necessitat per a l'accés o manteniment de l'habitatge habitual i/o de les ajudes relacionades.

Què són?


Els ajuts econòmics d’urgència social són prestacions econòmiques que tenen la finalitat d'atendre determinades situacions de necessitat en què es troben persones que no disposen de recursos econòmics suficients per afrontar-les i que no estan en condicions d'aconseguir-los o rebre'ls d'altres fonts.

La situació de necessitat ha de ser puntual, urgent i bàsica, i fa referència a la carència o insuficiència de recursos econòmics per a l'accés o manteniment de l'habitatge habitual i/o de les ajudes derivades del mateix:

  • Garantir els subministraments bàsics (aigua, gas i electricitat) i el correcte funcionament de les instal·lacions bàsiques així com l'alta de consum d'energia elèctrica, l'escomesa d'aigua o la contractació del gas en l'habitatge habitual.
  • Ajuts relacionats amb el lloguer o la hipoteca de l'habitatge habitual.
  • Ajudes per a fer front a la pèrdua temporal o permanent d'habitatge per desnonament, llançaments, ruïna, higiene, catàstrofe o altres causes de força major.
  • Ajudes puntuals per al condicionament bàsic de l'habitatge; per mantenir les condicions mínimes d'higiene de l'habitatge, mitjançant neteges i altres actuacions de caràcter puntual (desinfecció, retirada d'andròmines, etc.) que evitin o minimitzin situacions de risc higiènic; a per a l'eliminació de barreres arquitectòniques.

 

On em puc informar?


 

Quins són els requisits?


Aquests ajuts tenen un procediment de concessió regulat pel Reglament per a la gestió de les ajudes econòmiques de l’Ajuntament de Rubí.

 

Quin és l'import?


L'import de les ajudes econòmiques té una quantia variable i està determinat pel resultat de la suma de les puntuacions obtingudes al barem econòmic i a la valoració social.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
1