Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Què són els Serveis Socials? El sistema de serveis socials està integrat pel conjunt de recursos, equipaments, projectes, programes i prestacions destinats a assegurar el dret de les persones a viure dignament durant totes les etapes de la vida mitjançant la cobertura de les seves necessitats personals bàsiques i també de les necessitats socials. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Què són els Serveis Socials?

El sistema de serveis socials està integrat pel conjunt de recursos, equipaments, projectes, programes i prestacions destinats a assegurar el dret de les persones a viure dignament durant totes les etapes de la vida mitjançant la cobertura de les seves necessitats personals bàsiques i també de les necessitats socials.

Són necessitats socials les que repercuteixen en l'autonomia personal i el suport a la dependència, en una millor qualitat de vida personal, familiar i de grup, en les relacions interpersonals i socials i en el benestar de la col·lectivitat. Les necessitats personals bàsiques són les pròpies de la subsistència i la qualitat de vida de cada persona.

Els serveis socials s'adrecen especialment a la prevenció de situacions de risc, a la compensació de dèficits de suport social i econòmic i de situacions de vulnerabilitat i de dependència, i a la promoció d'actituds i capacitats de les persones. La finalitat dels serveis socials s'aconsegueix mitjançant les actuacions, els programes transversals, els projectes comunitaris i les prestacions de serveis, econòmiques i tecnològiques.

El sistema públic de serveis socials s'estructura en serveis socials bàsics i en serveis socials especialitzats. L’Ajuntament de Rubí té assignada la competència dels serveis socials bàsics.

 

Serveis a les Persones.jpg

T'ha estat útil aquesta pàgina?

6
5