Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Atenció a la gent gran L’Ajuntament de Rubí ofereix una atenció integral a les persones més grans de 65 anys amb l'objectiu de millorar la seva qualitat de vida i el seu benestar, tot incidint en la prevenció i l’acompanyament en les situacions de risc o especial dificultat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Atenció a la gent gran

L’Ajuntament de Rubí ofereix una atenció integral a les persones més grans de 65 anys amb l'objectiu de millorar la seva qualitat de vida i el seu benestar, tot incidint en la prevenció i l’acompanyament en les situacions de risc o especial dificultat.

Habitatges tutel·lats gent gran.jpg

 

Els Serveis Socials Bàsics compten amb un servei d’atenció específic: el Servei d’Atenció a la Gent Gran i a la Dependència.

En funció de la situació de cada persona, es poden rebre diferents tipus de prestacions i serveis:

 • Projecte d’atenció i seguiment de les persones grans en risc social
 • Servei d’atenció domiciliària
 • Servei de teleassistència / telealarma
 • Habitatges tutelats
 • Ajudes tècniques
 • Ajut econòmic per al menjador de gent gran
 • Servei de prevenció de les situacions de dependència i de promoció de l'autonomia personal
 • Centres residencials
 • Centres de dia
 • Programa Respir
 • Allotjament temporal d’urgència per a gent gran sense recursos

 

Guia local per fer front als maltractaments a les persones grans


L’Ajuntament de Rubí en col·laboració amb la Diputació de Barcelona ha editat una guia local per fer front als maltractaments a les persones grans. La finalitat d'aquesta eina és donar suport als i les professionals de la ciutat aprofundint en el coneixement d'aquesta violència i proporcionant-los criteris i circuits per prevenir-la, detectar-la i intervenir-hi.

La Guia local per fer front als maltractaments a les persones grans defineix set tipus de maltractament a aquest col·lectiu: físic, emocional, econòmic, sexual, per negligència, per abandó o per privació de drets. El document descriu factors de risc, com ara tenir una discapacitat o deteriorament cognitiu, i factors de protecció com la participació activa a la comunitat, el bon suport dels membres de la família o l’atenció domiciliària entre d’altres.

L’educació en valors de respecte i dignitat sobre la vellesa i la sensibilització se situen en el primer nivell de prevenció de situacions de maltractament. En un segon nivell, el text descriu accions per aturar o reduir l’evolució de la situació de maltractament i, finalment, també assenyala recursos per tractar i rehabilitar persones que ja es troben en situació de maltractament.

El document també acompanya els i les professionals que tracten amb persones grans per conèixer els indicadors del maltractament i en fomenta l’abordatge multidisciplinari. Finalment, recull recursos jurídics i bibliogràfics.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

3
18