Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Història L’Escola Municipal de Música actual neix el curs 1980-1981 de la mà de Pere Burés Camerino, amb l’objectiu de posar a l’abast de tothom un nou corrent pedagògic impulsat pel Pare Ireneu Segarra, basat en la cançó tradicional catalana i amb la participació activa dels alumnes en el desenvolupament de les seves aptituds sensorials. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Història

L’Escola Municipal de Música actual neix el curs 1980-1981 de la mà de Pere Burés Camerino, amb l’objectiu de posar a l’abast de tothom un nou corrent pedagògic impulsat pel Pare Ireneu Segarra, basat en la cançó tradicional catalana i amb la participació activa dels alumnes en el desenvolupament de les seves aptituds sensorials.

En aquell moment, a Rubí ja hi havia una escola municipal de música, creada el 1956 per Miquel Casas Bell. Va ser en el curs 1986-1987 que Pere Burés va unificar les dues escoles de música del municipi, i el 15 de març de 1987 l'alcalde Miquel LLugany inaugurà el Complex Cultural l'Escardívol, on des d'aleshores està ubicada l'Escola de Música.

Aquests primers anys de vida de l’escola van comportar un gran esforç i molt entusiasme per part de pares, alumnes i professors, així com de l’Ajuntament. Durant aquests anys es van aconseguir fites importants, com convertir l’escola en un centre autoritzat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat (1989). Més tard, l’escola va passar a ser un conservatori de grau elemental (1991). Amb l’entrada en vigor de la nova Llei Orgànica General del Sistema Educatiu (LOGSE), pràcticament tots els conservatoris de grau elemental de Catalunya van adquirir la denominació d’Escola de Música. Aquesta decisió va comptar amb l’aprovació de l’Ajuntament de Rubí, que va signar un conveni amb la Federació i l’Associació de Municipis de Catalunya. A partir de 1993 el Conservatori Elemental de Música es va anomenar Escola Municipal de Música de Rubí.

Pere Burés s’havia format musicalment a l’Escolania de Montserrat, i va decidir de dedicar la seva vida professional a transmetre a la seva ciutat i al seu país la passió i la vivència de la música. Va fundar i dirigir l’Obrador Coral i la Coral Infantil El Siurell. Es va vincular intensament amb l'Esbart Dansaire de Rubí, del qual en fou director musical. Com a professor va impartir també la docència a diverses escoles d'Infantil i Primària.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0