Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació Secundària Obligatòria (ESO) L’Educació Secundària Obligatòria (ESO) es cursa entre els 12 i els 16 anys i comprèn dos cicles de dos cursos cadascun. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Educació Secundària Obligatòria (ESO)

L’Educació Secundària Obligatòria (ESO) es cursa entre els 12 i els 16 anys i comprèn dos cicles de dos cursos cadascun.

Els centres educatius que imparteixen l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) disposen d'aules i altres espais específics per a dur a terme difernets activitats formatives.

 

Aquesta etapa possibilita que tot l’alumnat pugui accedir als elements bàsics de la cultura en el marc d’un desenvolupament personal que consolidi la formació instrumental de l’ensenyament primari i completi la formació cultural.

En superar l’ESO, s’obté el títol de Graduat en Educació Secundària (GES) i possibilita l’accés als batxillerats o als cicles formatius de grau mitjà.

Si no s’ha superat l’ESO, s’obté el Certificat d’Escolarització Secundària, que permet accedir als Plans de Transició al Treball (PTT), als cursos de formació ocupacional a partir dels 16 anys i a l’Escola d’Adults, a partir dels 18 anys.

 

Centres públics

Els centres públics són oberts, pluralistes i democràtics al servei d’una educació integradora que fomenta els diversos àmbits de cada persona: l’autoestima, l’autonomia, el rigor científic, la tolerància i el respecte.

Centres concertats

Els instituts concertats són uns centres oberts al servei d’una formació integral dels i les alumnes en la doble dimensió personal i social, des d’una concepció humana i/o cristiana de la vida.