Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participa La participació dels diferents estaments que componen la comunitat escolar en els centres educatius es fa a través del Consell Escolar de centre. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Participa

La participació dels diferents estaments que componen la comunitat escolar en els centres educatius es fa a través del Consell Escolar de centre.

Les AMPA (Associació de mares i pares d’alumnes) o AFA (Associació de famílies d’alumnes)


Els pares i mares dels i les alumnes poden canalitzar la seva participació en la vida dels centres a través de les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) o Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) que existeixen a les escoles i instituts. Les seves competències estan regulades en el marc dels reglaments orgànics de centres d’educació infantil, primària i secundària.

Per facilitar el treball conjunt de les diferents associacions es configuren les denominades Federacions d’Associacions de Mares i Pares, que proporcionen assessorament tècnic als seus socis i formació per millorar la seva participació en la gestió educativa.

A Catalunya hi ha:

A banda dels Consells Escolars de Centre, també hi ha:

 

Consell Escolar Municipal (CEM)

És un òrgan de consulta i participació ciutadana amb representants de la comunitat educativa que té la ciutat de Rubí.

Consells escolars als centres

El Consell Escolar és la màxima autoritat del centre i, al mateix temps, un organisme de participació democràtica en la gestió i presa de decisions.

Pla educatiu d’entorn

El Pla Educatiu d’Entorn (PEE) és una proposta educativa innovadora que, davant els canvis constants que s’estan produint a la nostra societat, busca donar resposta a les múltiples necessitats que es presenten a partir del treball conjunt de les diferents administracions i dels centres educatius de la ciutat.