Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Edificis El Complex Cultural de L’Escardívol està format per dos edificis: L’Escardívol (Joaquim Blume, 28) i El Bullidor (Terrassa, 47); dues naus industrials paral·leles dividides per un passadís. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Edificis

El Complex Cultural de L’Escardívol està format per dos edificis: L’Escardívol (Joaquim Blume, 28) i El Bullidor (Terrassa, 47); dues naus industrials paral·leles dividides per un passadís.

La nau nord està feta de maó vist, amb un ritme de dobles finestres separades amb pilastres. Davant la nau sud, a la part central, hi ha una xemeneia.

L’Escardivol és una de les fàbriques més antigues i importants que tenia la ciutat de Rubí i va arribar a acollir a 330 obrers. L'any 1835 hi havia en aquest lloc una filatura que el 1888 va esdevenir en una fàbrica coneguda popularment com la “Pelleria” (pelleteria), que desenvolupava una activitat industrial de tints i acabats.

El 1921 va ser adquirida per l’empresa Rubí Industrial, i l’arquitecte modernista Lluís Muncunill i Parellada va projectar la nau nord al 1923. Als anys quaranta va passar a mans de l'empresa Pich Aguilera i es va mantenir l’activitat fins a la riuada de 1962, que es va endur bona part de la fàbrica.

L’any 1985 va ser adquirida i rehabilitada per l'Ajuntament de Rubí i es va donar un ús cultural i educatiu, acollint la Biblioteca Mestre Martí Tauler, l’Escola d’Art i Disseny, l’Escola de Música, Ràdio Rubí, el Centre de Recursos Pedagògics, l’IES El Bullidor i els espais d’assaig de l’Esbart Dansaire de Rubí. L’any 2010 els edificis van ser reformats amb el trasllat de la biblioteca, ampliant i millorant els espais de l’Escola d’Art i de l’Escola de Música, i donant cabuda també a l’escola bressol Sol Solet i a l’escola d’adults.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0