Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Préstec La Xarxa de Biblioteques Municipals dona accés a més de vuit milions de documents (llibres, DVD, CD, revistes i diaris) que podràs localitzar a l'Aladí, el catàleg col·lectiu de la Xarxa. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Préstec

La Xarxa de Biblioteques Municipals dona accés a més de vuit milions de documents (llibres, DVD, CD, revistes i diaris) que podràs localitzar a l'Aladí, el catàleg col·lectiu de la Xarxa.

El préstec és gratuït i permet endur-te a casa durant 30 dies fins a 30 documents (en el cas dels bibliobusos, 21 documents). Només necessites disposar del carnet de la biblioteca, que és vàlid a totes les biblioteques públiques de Catalunya i també permet gaudir de descomptes culturals.

També pots descarregar-te llibres electrònics des del portal eBiblio Catalunya. Més informació sobre el 'Préstec de llibres electrònics'. 

El servei de préstec finalitza un quart d'hora abans del tancament de la biblioteca.

 

Préstec de tauletes


Tauletes per afavorir l’ús de dispositius mòbils entre els nostres usuaris. Ara amb el teu carnet pots agafar una tauleta tàctil en préstec, tot i que l'ús està restringit a dins de la biblioteca, pots navegar, jugar, veure vídeos, guardar fitxers i molt més. Consulta les pautes d'ús, préstec i retorn. Per a més informació feu clic aquí.

 

Préstec interbibliotecari (PI)


Si al catàleg Aladí trobes un document (excepte materials audiovisuals) que no està a la nostra biblioteca, pots demanar-lo al personal de la biblioteca perquè t'arribi a través del préstec interbibliotecari.

Gràcies a aquest servei, tens al teu abast el fons de les més de 220 biblioteques i 9 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals, ja que et podem proporcionar els documents dels quals no disposem al nostre fons, però que es troben a altres biblioteques de la Xarxa. També t'oferim el préstec interprovincial, a través del catàleg Atena

Tant el préstec Interbibliotecari com el préstec interprovincial són serveis gratuïts.

 

Retards


Per al bon funcionament del servei de préstec et recordem que has de ser puntual a l'hora de retornar els documents. Per cada dia de retard i document en préstec, el teu carnet rebrà 1 punt de penalització. Per cada 50 punts, el carnet quedarà bloquejat durant 15 dies. Passat aquest temps, el carnet tornarà a estar operatiu.

 

Renovacions


Si necessites més temps del ja establert, pots sol·licitar fins a tres renovacions sempre que no hi hagi cap reserva del document per part d'un altre usuari. És molt important respectar el termini de préstec en tots els documents. El número màxim de renovacions per document és d’un total de tres. Pots realitzar les renovacions per telèfon, correu electrònic o des dels Tràmits en línia.

 

Reserves


Si estàs interessat en un document que tingui un altre usuari, ens pots sol·licitar una reserva i t'avisarem quan el puguis recollir.

Les reserves es poden fer en persona o des de l'apartat de Tràmits en línia. Aconsellem que el número màxim de reserves sigui de tres per tal d'afavorir el trànsit del material de la Biblioteca entre tots els usuaris.

 El servei de préstec és de 30 dies.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

3
0