Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Espais Llocs que la biblioteca ofereix als usuaris per aprendre, investigar, compartir, crear i jugar. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Espais

Llocs que la biblioteca ofereix als usuaris per aprendre, investigar, compartir, crear i jugar.

Aparador cultural

L’aparador cultural és un espai de comunicació a través del qual la biblioteca mostra i transmet informació de les seves activitats, projectes, demandes, inquietuds i temes d’interès ciutadà. L’espai és un punt més d’exposició, en aquest cas pensat per visualitzar des del carrer.

 

Auditori

Auditori o sala d’actes, és l’espai amb més capacitat de la biblioteca. Aquí s’hi solen fer les xerrades, conferències, presentacions de llibres, tallers i trobades dels clubs de lectura. Aquesta és una de les sales que poden reservar tant entitats, associacions, com grups d’usuaris. La petició de reserva de l’auditori s’ha de fer directament a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, omplint la corresponent sol·licitud. Per a més informació, podeu consultar la taxa de preus públics a la web de l’Ajuntament.

 

Sala d’exposicions

Ubicada a la primera planta, és un espai ampli, diàfan i molt lluminós, en el qual es fan exposicions temporals i tot tipus de mostres. L’accés és lliure i gratuït, excepte quan estan en procés de muntatge o desmuntatge del material que compon l'exposició. Puntualment, també s’hi fan concerts i petites obres de teatre.

 

Àrea infantil

Espai de la biblioteca dedicat íntegrament als menors de 14 anys. La sala es troba a la primera planta de la biblioteca i s’hi accedeix per l’ascensor o les escales. Tots els llibres d’aquesta sala porten una I per diferenciar-los de la resta. També és l’espai on es fan les hores del conte, els tallers NarrArt, Lexcit i el Club de lectura "La ciutat dels llibres". Finalment, és l’espai per excel·lència i de pas obligat per les visites escolar. Nens i nenes de Rubí que volen conèixer com funciona i què poden trobar a la biblioteca. 

 

Sala tallers

Sala que pertany a l’Àrea Infantil, espai de diversió, aprenentatge i interacció. Aquí s’hi fan la majoria de tallers, el club "La ciutat dels llibres", Lexcit i NarrArt. Al ser un espai polivalent, permet que l'aprofitin els infants per fer treballs en grup.

 

Petits lectors

Espai ubicat dins de l’Àrea Infantil. Aquest és un espai diàfan que solament té coixins i contes per a infants d’1 a 4 anys. Està especialment pensat perquè hi vinguin els pares i mares amb els nadons i que, tot jugant, comencin a familiaritzar-se amb el món dels llibres. Si volem futurs lectors, hem de promoure i adequar un lloc pensat per ells i elles. Puntualment, s’hi fan les hores del conte d’1 a 4 anys, sempre amb inscripció prèvia i amb aforament limitat.

 

Sala de treball en grup

La sala de treball en grup està ubicada a la segona planta. Aquesta sala està pensada per fer treballs en grup, trobades dels clubs de lectura, aprenem i les entitats que ho demanin. Disposa de taules, cadires i una pissarra per totes les persones que la necessitin.

 

Sala Chill Out

La sala Chill Out és l’única sala reservable de la segona planta. S’aconsella reservar-la amb antelació i deixar el carnet de la biblioteca abans d’entrar. El temps màxim de reserva és de dues hores, amb un mínim de dues persones i un màxim de 20. La sala disposa de DVD, televisor i equip de música i els gamers tenen a la seva disposició la Nintendo Switch. Per poder-hi jugar, s’ha de demanar al taulell de la sala, que us la deixaran juntament amb més de 10 jocs per poder escollir. Solament es pot jugar a la Nintendo els dissabtes i durant un màxim d’una hora per grup.

 

Terrassa

La terrassa, tot i formar part de la biblioteca, queda com a espai annex. És un espai obert a l’exterior on puntualment s’hi celebren activitats com hores del conte, tallers i concerts. La terrassa és oberta al públic entre els mesos d’abril i octubre, coincidint amb els canvis d’hora. Durant aquesta època, tothom que ho vulgui pot sortir a la terrassa, on trobarà seients on fer deures o llegir un llibre.

 

Sales d’estudi

A la biblioteca tenim dues sales d’estudi, totes dues a la tercera planta. Com el seu nom indica, estan pensades per als estudiants que vulguin fer treballs, deures o repassar per un examen. També es poden fer treballs en grup, sempre que el volum de veu no molesti la resta. En totes dues hi ha taules amb endolls per qui vulgui fer servir el portàtil. L’aforament és de 18 persones a cadascuna d'elles. Aquestes sales no són reservables; per tant, ningú en pot fer un ús exclusiu.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0