Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Vacunació contra la grip La grip és una malaltia respiratòria vírica de fàcil transmissió que arriba normalment a partir de la segona quinzena de desembre i s'incrementa durant les primeres setmanes de gener. Vacuna't! https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Vacunació contra la grip

La grip és una malaltia respiratòria vírica de fàcil transmissió que arriba normalment a partir de la segona quinzena de desembre i s'incrementa durant les primeres setmanes de gener. Vacuna't!

Aquesta malaltia està caracteritzada per febre elevada (més de 38,5°C), tos, mal de cap i malestar general. Les persones sanes se'n recuperen normalment en una o dues setmanes gràcies a una bona hidratació, repòs i el tractament dels seus símptomes amb analgèsics i antitèrmics.

Hem de tenir en compte que pot ocasionar complicacions, i fins i tot la mort, en persones d'edat avançada o que pateixen determinades patologies cròniques i és per aquest motiu que cada any es realitza una campanya de vacunació de la grip.

Us recordem que la vacunació de la grip està especialment recomanada per als següents grups de població:

  • Majors de 60 anys
  • Infants a partir de sis mesos i adults amb determinades malalties cròniques: malalties cardiovasculars, malalties respiratòries, malalties neurològiques, diabetis Mellitus, obesitat mòrbida, malaltia renal crònica, malaltia celíaca, malaltia hepàtica crònica, anèmia, malalts immunodeprimits i malalts esplenectomitzats.
  • Persones que conviuen a la llar amb pacients de qualsevol dels grups mencionats.
  • Menors de 18 anys que rebin tractament crònic amb àcid acetil salicílic.
  • Persones de qualsevol edat institucionalitzades ─residències, centres de dia...
  • Dones embarassades a qualsevol trimestre de la gestació.
  • Personal de centres sanitaris i altres serveis públics ─bombers, policia, mestres, protecció civil...
  • Persones treballadores d’explotacions avícoles i porcines.

 I recorda portar sempre la vostra targeta sanitària!

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
2