Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prevenció del tabaquisme El tabaquisme és el primer problema de salut pública que es pot prevenir en els països desenvolupats. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Prevenció del tabaquisme

El tabaquisme és el primer problema de salut pública que es pot prevenir en els països desenvolupats.

El consum de tabac és la primera causa de malaltia i mort evitable. El seu consum augmenta el risc de patir malalties cardiovasculars i respiratòries cròniques, així com de diversos càncers.

Si fumes no només perjudiques la teva salut, les persones del teu entorn esdevenen fumadors passius augmentant els riscos per a la seva salut.

El fum d’una cigarreta conté més de 3.000 components químics i moltes substàncies tòxiques com: nicotina, quitrans, fenols. El quitrà pot produir o afavorir l’aparició d’alguns càncers.

Potser penses que fumes perquè vols però el tabac conté nicotina, responsable de la dependència física del tabac.

"El tabac al descobert" descobriràs tots els secrets del tabac.

Actualment hi ha altres formes de fumar que semblen més segures i que et diuen que et poden ajudar a deixar el tabac,  però no et deixis enganyar, no hi ha cap estudi que demostri que són més segures i a curt termini poden tenir efectes respiratoris similars a les cigarretes convencionals. Tens dubtes? La Generalitat et dona respostes.

 

 

El millor que podem fer és no fumar, deixar-ho pot ser difícil, però no impossible. Els beneficis de deixar de consumir tabac són nombrosos: disminueix el risc de malaltia cardiovascular, augmenta la capacitat pulmonar, i es redueix l’aparició d’alguns càncers vinculats al tabaquisme i qui millor et podrà ajudar són les i els professionals de la unitat de tabaquisme del teu CAP, si estàs pensant en deixar-ho truca al teu centre d'atenció primària.

A continuació et deixen algunes recomanacions:

 

Vols deixar de fumar? 1, 2, 3... Prepara't!


  1. T’ho has de proposar seriosament. Ara sí! I marca’t un dia concret “Dia D”.
  2. Comunica-ho a la família, amics i companys: “Deixo de fumar!”
  3. Visualitza’t sense fumar: més diners, més temps, més salut per a tu i els teus; veuràs els teus fills i filles sans, respirant un aire sense 4.000 substàncies nocives, producte del fum del tabac...
  4. Llença les cigarretes, amaga els cendrers i tot el que et recordi al tabac, a casa, al cotxe...
  5. Abans de començar consulta un professional. Et donarà més pautes i t’ajudarà a mantenir la decisió.

 

Enllaços relacionats

T'ha estat útil aquesta pàgina?

3
0