Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ull amb les pantalles! Consells per a les famílies en relació a l'ús que el més petits fan de les pantalles https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ull amb les pantalles!

Consells per a les famílies en relació a l'ús que el més petits fan de les pantalles

Les pantalles ens han invadit, hem de conviure amb elles i les hem hagut d'integrar a la nostra vida. És una evidència que ens faciliten molt la vida i ens ajuden en molts àmbits, però també és una realitat que comporten molts riscos, en especial per als nostres fills i filles.

Per aquest motiu hem d'educar en el seu ús, sent conscients que facilitar l'accés als continguts de les xarxes pot tenir un efecte sobre l'autoestima, l'autopercepció, les creences dels més joves i que el seu abús pot generar addicció i fins i tot conseqüències en el desenvolupament cognitiu, en l'aprenentatge i en altres àrees de desenvolupament de la persona.

Decàleg sobre el bon ús de les pantalles

Recordeu: Fins als tres anys res de pantalles!

Hem de retardar al màxim l’edat d’inici d’ús de pantalles a casa: abans dels tres anys el cervell d’un infant no està preparat per processar sensorialment la informació d’un dispositiu tecnològic. Institucions com UNICEF ja han advertit dels riscos de l’ús de pantalles en nadons, ja que poden afectar en l’aprenentatge, la concentració, l’empatia, la gestió de la frustració i el control d’impulsos que resulten vitals per la interacció social.

Consulta el decàleg elaborat per un grup de treball que es va crear en el marc de la Taula d’Infància i Adolescència. Aquest grup format per professionals de diferents àmbits relacionats amb la infància i l'adolescència dinamitzat per una professional del Servei d'Infància de l'Ajuntament de Rubí va treballar sobre la utilització de pantalles entre la població  de 3 a 18 anys i les seves conclusions es van traslladar en aquest decàleg.

Així doncs hem d'educar en el bon ús de les pantalles, ja que malgrat la creença estesa que els nens són nadius digitals, això no és així i, per tant, els haurem de formar i orientar.

Al següent vídeo, l'Hospital Sant Joan de Deu et dona alguns consells:

 

 

Articles d'interès per a les famílies:

Si ets un o una professional que treballa amb població infantil i jove et pot interessar la següent guia de la Generalitat de Catalunya: "Les tecnologies digitals a la infància, l'adolescència i la joventut".

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0