Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Escola A l’Escola Municipal de Música de Rubí Pere Burés es vol facilitar a la ciutadania els espais i les propostes per fer música de manera pràctica i creativa. També es vol recollir, donar resposta i acompanyar els interessos i les necessitats expressives dels ciutadans en l’àmbit musical. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Escola

A l’Escola Municipal de Música de Rubí Pere Burés es vol facilitar a la ciutadania els espais i les propostes per fer música de manera pràctica i creativa. També es vol recollir, donar resposta i acompanyar els interessos i les necessitats expressives dels ciutadans en l’àmbit musical.

El curs 2019-20 compta amb gairebé 700 alumnes de totes les edats, que guiats per 25 professors i professores accedeixen a una amplia oferta educativa. Aquesta inclou un nou “Pla Individualitzat” que pretén ajustar la formació a les necessitats particulars dels alumnes.

El projecte educatiu, elaborat col·lectivament i de forma consensuada per la comunitat educativa, contempla també l’organització d’activitats estables i puntuals que fomenten la convivència.

El centre és obert, dinàmic i creatiu; pensat per servir a les persones a partir de pràctiques educatives diverses.

Els valors i objectius pels quals es regeix l’Escola són:

  • La proximitat als ciutadans, als col·lectius i als agents culturals de la ciutat, dotant a la població d’activitats lúdiques per als aficionats a la música.
  • La funcionalitat dels aprenentatges i el respecte per la diferència dels ritmes evolutius i les capacitats dels alumnes.
  • El grup com a eina pedagògica i com a espai expressiu.
  • La qualitat metodològica i artística.
  • Afavorir la creació i el manteniment de grups musicals.
  • El respecte dels valors democràtics, l’atenció a la diversitat i oferir una escola inclusiva i accessible per a tothom.

 

Història

L’Escola Municipal de Música actual neix el curs 1980-1981 de la mà de Pere Burés Camerino, amb l’objectiu de posar a l’abast de tothom un nou corrent pedagògic impulsat pel Pare Ireneu Segarra, basat en la cançó tradicional catalana i amb la participació activa dels alumnes en el desenvolupament de les seves aptituds sensorials.

Edificis

El Complex Cultural de L’Escardívol està format per dos edificis: L’Escardívol (Joaquim Blume, 28) i El Bullidor (Terrassa, 47); dues naus industrials paral·leles dividides per un passadís.

Espais

El centre d'ensenyament musical compta amb diferents aules on l'alumnat pot desenvolupar el seu aprenentatge amb plenes condicions i on també es poden celebrar actes oberts a tota la comunitat.

Organització

L’Escola Municipal de Música Pere Burés té com a valor fonamental les persones que la componen: l'alumnat i els que fan possible el seu funcionament.