Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Escoles bressol municipals Les escoles bressol públiques són centres socials i educatius per a nens i nenes de 4 mesos a 3 anys que tenen com a finalitat col·laborar amb les famílies en l’educació dels infants i en l’objectiu de fer-los créixer més feliços i respectuosos amb el món que ens envolta. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Escoles bressol municipals

Les escoles bressol públiques són centres socials i educatius per a nens i nenes de 4 mesos a 3 anys que tenen com a finalitat col·laborar amb les famílies en l’educació dels infants i en l’objectiu de fer-los créixer més feliços i respectuosos amb el món que ens envolta.

Les escoles bressol municipals tenen com a finalitat fomentar l’autoestima i la confiança en l’infant, que l’ajudaran a relacionar-se amb afecte i respecte amb els companys i les persones adultes.

A les escoles bressol municipals es treballen diferents aspectes: es fomenta l’activitat autònoma dels infants, el valor de les actituds i de les relacions afectives positives com a fonts de seguretat, i s’ofereix un ambient agradable i suggeridor per a tots.

Els espais i la distribució del temps estan pensats i organitzats per crear un entorn que permeti als infants mirar, observar, manipular, experimentar, descobrir, jugar, escoltar, col·laborar, compartir, conèixer... Així construeixen els seus aprenentatges a través de les pròpies experiències.

El pilar de les escoles bressol municipals és la convivència entre infants, mestres i famílies; per això la participació i la implicació de les famílies és primordial. Aquesta implicació es fa a través dels consells escolars que hi ha a cada centre. La col·laboració diària entre aquests agents farà que l’escola sigui més propera a tots.

 

Com accedir-hi?


Consulta el procedimemt per a la preinscripció pel curs 2022 - 2023 (9 al 16 de maig)

Per escolaritzar-se a una escola bressol municipal s'ha de presentar la sol·licitud corresponent de forma telemàtica. Però, si ja ha passat el període de preinscripció, també es pot fer la sol·licitud telemàticament o presencialment a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC). Si hi ha vacants, l'infant s'escolaritzarà i, si no n'hi ha, formarà part de la llista d'espera.

Xerrada informativa: Tot el que s’ha de saber per inscriure un infant menor de 3 anys a l’escola bressol municipal que anirà a càrrec del Servei d’Educació i Infància de l’Ajuntament de Rubí.

Dimarts 3 de maig a les 18 h
Per assistir-hi cal enviar un correu electrònic a educacio@ajrubi.cat.

Les famílies inscrites rebran un formulari de confirmació per correu electrònic i l'enllaç per accedir a la plataforma webinar.

 

Preus públics dels serveis de les escoles bressol


El preu públic mensual de les escoles bressol municipals s’estableix mitjançant un sistema de tarifació social que té en compte el nivell de renda de la unitat familiar. A més, es contemplen bonificacions d’aquesta quota en els casos de famílies nombroses, monoparentals o amb una situació socioeconòmica desafavorida. Podeu fer una simulació del càlcul de preus de les escoles bressol municipals en aquest enllaç.

 

Contingut relacionat

 

Escola bressol municipal La Bruna

El centre segueix una metodologia pedagògica activa, global, que busca la pròpia experimentació de l'infant a partir del contacte directe amb la realitat, tenint sempre en compte el procés que li és natural i propi.

Escola bressol municipal Lluna

L'escola bressol municipal Lluna es va posar en marxa a partir del curs 2005-2006. Segueix una metodologia pedagògica activa, global, que busca la pròpia experimentació de l'infant a partir del contacte directe amb la realitat, tenint sempre en compte el procés que li és natural i propi.

Escola bressol municipal Sol, solet

El centre segueix una metodologia pedagògica activa, global, que busca la pròpia experimentació de l'infant a partir del contacte directe amb la realitat, tenint sempre en compte el procés que li és natural i propi.