Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Escoles bressol municipals Les escoles bressol públiques són centres socials i educatius per a nens i nenes de 4 mesos a 3 anys que tenen com a finalitat col·laborar amb les famílies en l’educació dels infants i en l’objectiu de fer-los créixer més feliços i respectuosos amb el món que ens envolta. https://www.rubi.cat/ca/temes/educacio/educacio-infantil-de-primer-cicle/escoles-bressol-municipals-1/escoles-bressol-municipals-1/@@images/image/preview

Escoles bressol municipals

Les escoles bressol públiques són centres socials i educatius per a nens i nenes de 4 mesos a 3 anys que tenen com a finalitat col·laborar amb les famílies en l’educació dels infants i en l’objectiu de fer-los créixer més feliços i respectuosos amb el món que ens envolta.

Les escoles bressol municipals tenen com a finalitat fomentar l’autoestima i la confiança en l’infant, que l’ajudaran a relacionar-se amb afecte i respecte amb els companys i les persones adultes.

Per accedir a una escola bressol municipal s'ha de presentar la sol·licitud corresponent. Si ja ha passat la data de preinscripció, la sol·licitud s'haurà de presentar a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC).

A les escoles bressol municipals es treballen diferents aspectes: es fomenta l’activitat autònoma dels infants, el valor de les actituds i de les relacions afectives positives com a fonts de seguretat, i s’ofereix un ambient agradable i suggeridor per a tots.

Els espais i la distribució del temps estan pensats i organitzats per crear un entorn que permeti als infants mirar, observar, manipular, experimentar, descobrir, jugar, escoltar, col·laborar, compartir, conèixer... Així construeixen els seus aprenentatges a través de les pròpies experiències.

El pilar de les escoles bressol municipals és la convivència entre infants, mestres i famílies; per això la participació i la implicació de les famílies és primordial. Aquesta implicació es fa a través dels consells escolars que hi ha a cada centre. La col·laboració diària entre aquests agents farà que l’escola sigui més propera a tots.

 

Contingut relacionat

 

Escola bressol municipal La Bruna

El centre segueix una metodologia pedagògica activa, global, que busca la pròpia experimentació de l'infant a partir del contacte directe amb la realitat, tenint sempre en compte el procés que li és natural i propi.

Escola bressol municipal Lluna

L'escola bressol municipal Lluna es va posar en marxa a partir del curs 2005-2006. Segueix una metodologia pedagògica activa, global, que busca la pròpia experimentació de l'infant a partir del contacte directe amb la realitat, tenint sempre en compte el procés que li és natural i propi.

Escola bressol municipal Sol, solet

El centre segueix una metodologia pedagògica activa, global, que busca la pròpia experimentació de l'infant a partir del contacte directe amb la realitat, tenint sempre en compte el procés que li és natural i propi.