Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Escoles bressol municipals Les escoles bressol públiques són centres socials i educatius per a nens i nenes de 4 mesos a 3 anys que tenen com a finalitat col·laborar amb les famílies en l’educació dels infants i en l’objectiu de fer-los créixer més feliços i respectuosos amb el món que ens envolta. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Escoles bressol municipals

Les escoles bressol públiques són centres socials i educatius per a nens i nenes de 4 mesos a 3 anys que tenen com a finalitat col·laborar amb les famílies en l’educació dels infants i en l’objectiu de fer-los créixer més feliços i respectuosos amb el món que ens envolta.

Les escoles bressol municipals tenen com a finalitat fomentar l’autoestima i la confiança en l’infant, que l’ajudaran a relacionar-se amb afecte i respecte amb els companys i les persones adultes.

A les escoles bressol municipals es treballen diferents aspectes: es fomenta l’activitat autònoma dels infants, el valor de les actituds i de les relacions afectives positives com a fonts de seguretat, i s’ofereix un ambient agradable i suggeridor per a tots.

Els espais i la distribució del temps estan pensats i organitzats per crear un entorn que permeti als infants mirar, observar, manipular, experimentar, descobrir, jugar, escoltar, col·laborar, compartir, conèixer... Així construeixen els seus aprenentatges a través de les pròpies experiències.

El pilar de les escoles bressol municipals és la convivència entre infants, mestres i famílies; per això la participació i la implicació de les famílies és primordial. Aquesta implicació es fa a través dels consells escolars que hi ha a cada centre. La col·laboració diària entre aquests agents farà que l’escola sigui més propera a tots.
   

Com accedir-hi?


Per escolaritzar-se a una escola bressol municipal s'ha de presentar la sol·licitud corresponent de forma telemàtica. Però, si ja ha passat el període de preinscripció, també es pot fer la sol·licitud telemàticament o presencialment a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC). Si hi ha vacants, l'infant s'escolaritzarà i, si no n'hi ha, formarà part de la llista d'espera.
       

Preus públics dels serveis de les escoles bressol


El preu públic mensual de les escoles bressol municipals s’estableix mitjançant un sistema de tarifació social que té en compte el nivell de renda de la unitat familiar. A més, es contemplen bonificacions d’aquesta quota en els casos de famílies nombroses, monoparentals o amb una situació socioeconòmica desafavorida.

Clica per fer el simulador del càlcul de preu públic.

Els infants de 2 anys escolaritzats en el grup Infantil 2, estaran exempts de pagar el preu del servei escolar pel curs 2023-2024. Aquesta exempció no s'aplica a altres serveis com el servei de menjador, el d' acolliment, el servei complementari de la 2a quinzena de juliol.

 

Contingut relacionat

 

Altra normativa

 

Escola bressol municipal La Bruna

El centre segueix una metodologia pedagògica activa, global, que busca la pròpia experimentació de l'infant a partir del contacte directe amb la realitat, tenint sempre en compte el procés que li és natural i propi.

Escola bressol municipal Lluna

L'escola bressol municipal Lluna es va posar en marxa a partir del curs 2005-2006. Segueix una metodologia pedagògica activa, global, que busca la pròpia experimentació de l'infant a partir del contacte directe amb la realitat, tenint sempre en compte el procés que li és natural i propi.

Escola bressol municipal Sol, solet

El centre segueix una metodologia pedagògica activa, global, que busca la pròpia experimentació de l'infant a partir del contacte directe amb la realitat, tenint sempre en compte el procés que li és natural i propi.