Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Lectures feministes El Servei d'Igualtat recomana llibres feministes adreçats a totes les edats. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Lectures feministes

El Servei d'Igualtat recomana llibres feministes adreçats a totes les edats.

image

Cua de Sirena, Alba Barbé i Serra,Sara Carro Ibarra,Joan Turu

Una cosa o l’altra. Blanc o negre. Carn o peix. Nen o nena, humà o sirena… Com si només hi hagués dues opcions! No pot ser que una decisió sigui també que no vols prendre una decisió?

image

La paraula més sexi és sí, Shaina Joy Machlus

Una guia informativa, nova i sexi, sobre consentiment i educació sexual i contra la cultura de la violació. Amb il·lustracions de l’artista sueca Petra Eriksson

image

Palabra de madre, Ibone Olza

Olza planteja les seves contradiccions i indecisions entorn de l'experiència maternal, així com el seu desconcert sobre com els sistemes de salut de la nostra societat han ignorat i boicotejat la saviesa reunida en relació amb ella.

image

Contes de bona nit per a nenes rebels. 100 noies que están canviant el món, Elena Favilli

Aquest nou volum de Contes de bona nit per a nenes rebels posa de manifest 100 joves extraordinàries que marquen la diferència en el món actual. Editores, escriptores i artistes d’arreu del món han participat en aquest projecte per donar a conèixer joves rebels que, tot i que encara els queda un llarg recorregut per endavant, han aconseguit vèncer els obstacles i obrir-se camí

image

Els Núvols, Carme Martí Cantí

Una història tendra i punyent sobre la maternitat, la fragilitat humana i la lluita per la vida. Quan van diagnosticar el seu fill nounat amb una malaltia del cor, la Cristina va sentir que el seu món s’ensorrava

image

Maleït estereotip, Yolanda Domínguez Rodríguez

Una anàlisi crítica sobre perquè funcionen els estereotips i què fer per a combatre les desigualtats que generen.

image

Els nostres cossos, les nostres vides, Carmen Ruiz-Repullo

Com afirmava Celia Amorós per referir-se a la violència cap a les dones, conceptualitzar és polititzar, és a dir, reconèixer, traslladar a l'espai polític i social allò que romania ocult. D'això tracta aquest text: de conceptualitzar, contextualitzar i visibilitzar les violències sexuals

image

Escoles lliures de violències masclistes, Mónica, Fumero; Marian Moreno i Carmen Ruiz-Repullo

Prevenir les violències masclistes a les aules és imprescindible per a treballar per un món just i igualitari. La igualtat continua sent portada a les aules de manera voluntària per una part del professorat que s'esforça per un canvi amb perspectiva de gènere

image

Els dimarts de la iaia Lola, Sònia Moll i Joan Turu

…Cada dimarts a dos quarts de sis la iaia Lola surt de casa amb el paraigua groc, el barret d’ala de papallona i el mocador blanc. On deu anar? La Valentina i en Miquel la segueixen d’amagat i descobreixen que les àvies saben fer moltes més coses de les que ells mai no haurien pogut imaginar.

image

Siempre han hablado por nosotras, Najat El Hachmi

Un assaig que posa l'accent en la importància d'aconseguir la igualtat entre sexes en totes les cultures i ètnies, i ens alerta del perill de supeditar el feminisme a altres causes. Un manifest valent que denuncia els múltiples paranys i formes de discriminació que pateixen les dones.

image

Una habitación propia con wifi, Lola Vendetta

A l’interior de Lola s’hi gesta una revolució. El seu cos i la seva ment, farts que els ignorin, s’han revelat i amenacen amb el col·lapse. A més, la seva idea sobre l'amor s’està esquerdant. La Lola no imagina les conseqüències de tenir finalment una habitació pròpia (amb wifi, això sí)

image

Nina, diario de una adolescente, Agustina Guerrero

La Nina es considera una noia normal. A vegades se sent sola, a vegades té ganes de cridar, a vegades voldria escapar-se... i altres vegades és feliç amb molt poc: una tarda de riures amb la seva millor amiga, una estona de soledat, un missatge d’algú especial

image

Sigues tu mateix, Jessica Sanders

Has sentit mai que has d’actuar d’una determinada manera o fer certes coses, només perquè ets un noi? Només has de ser el noi que vulguis ser, per poder-te convertir en l’home que vulguis ser. La persona que portes dins.

image

Les nenes seran el que vulguin ser, Raquel Díaz Reguera

La Violeta, la Ximena i la Martina per fi s’han desempallegat de les pedres que tenien a les butxaques! Però la colla del NOHOACONSEGUIRASMAI està a l’aguait i prepara un nou atac per evitar que les nenes volin lliures i felices!

image

Libérate de la carga mental,  Iria Marañón Goyeneche

Les dones fem constantment un treball invisible per tal d’organitzar les nostres vides i la de les persones que ens envolten. El pes que això suposa cada dia es diu càrrega mental. El llibre analitza aquest fenomen i ens dona pistes per desfer-nos-en.

image

Imbatibles. La edad de las mujeres, de Sara Berbel Sánchez (i altres)

Després dels 45 anys, les dones desapareixen. Aquest llibre ens empeny a trencar la discriminació per edat que també patim especialment les dones.

image

Liderar en femenino para hombres y mujeres, Txell Costa Romea

Hi ha diferents maneres de liderar les estructures laborals i empresarials. A través del lideratge femení, s’aconsegueix incorporar valors com l’empatia o la col·laboració.


image


Báilatelo sola, Alejandra Martínez de Miguel

Poemari amb les contradiccions, desitjos, plors i somnis de l'autora.

image

Visca les ungles de colors!, d'Alicia Acosta, Luis Amavisca i Gusti

A en Joan li agradava pintar-se les ungles i quan se'n van riure a l'escola, el seu pare va decidir donar-li suport i pintar-se-les ell també.
Una història inspirada en fets reals.

image

El diari lila de la Carlota, de Gemma Lienas

La Carlota és una noia de 14 anys. El dia del seu aniversari la seva àvia Isabel li regala un diari lila i, com no sap que escriure, la seva àvia Anna li proposa un joc: que es posi “les ulleres liles” i pregunti i s’informi sobre el masclisme que hi ha al segle XXI.

image

Un mundo en un día, de Aida Rivas-Moreno i Gus Bas Planas

Contes diversos, històries quotidianes. Un conte amb 9 històries travessades per la mirada de gènere i l'acompanyament respectuós, tant en els processos vitals dels protagonistes, com en el llenguatge que s'empra. Una porta oberta a la creativitat i la llibertat.

image

Una cambra pròpia, Virgina Woolf

Un enfocament molt personal de l’autora a l’hora d’escometre el tema de les dones i la novel·la. El punt d’arrencada se situa en la necessitat, per a les dones que volen esdevenir escriptores, de l’existència d’una cambra pròpia amb pany i clau i cinc-centes lliures de renda anuals.


image


Mujeres, raza y clase, d'Ángela Davis

El llibre tracta de revelar perquè les reivindicacions de les dones negres han estat sistemàticament invisibilitzades. Angela I. Davis ofereix una anàlisi rigorosa i esclaridora que no només posa de manifest les estratègies de lluita de les dones negres, sinó els problemes de composició de les diferències que continuen estripant els moviments polítics actuals.

image

Enfurecidas, de Soraya Chemaly

Un manifest feminista i transformador que insta les dones del segle XXI a abraçar la seva fúria i convertir-la en una eina per a generar un canvi personal i social durador.

image

El feminismo es para todo el mundo, de Bell hooks

Una obra que aborda la interseccionalitat de gènere, raça i classe, tractant d'assenyalar qui és el subjecte del feminisme.

image

Urbanisme feminista, de Col·lectiu Punt 6

A les nostres ciutats, la forma urbana evidència l'estret vincle entre patriarcat i capital. En els diferents espais que habitem, el model urbà respon principalment a les experiències i necessitats d'un subjecte masculí i a l'explotació econòmica. A partir d'aquesta lògica, l'urbanisme i l'arquitectura han promogut l'exclusió de les dones de l'espai urbà.

image

Dilluns ens estimaran, de Najat El Hachmi

Dilluns ens estimaran explica la història d'una jove que vol ser lliure i feliç. Les circumstàncies en què viu, però, són complicades. Un entorn opressiu, del qual no li serà fàcil sortir sense haver de pagar un preu molt alt, marca el seu present i potser el seu destí. Tot comença el dia que coneix una noia que l'enlluerna.

image

Brodats, de Marjane Satrapi

Al voltant d’una taula parada amb el samovar, el te i les pastes, un grup de dones es disposa a passar la tarda. El ritme de la conversa aviat les du a parlar dels amors, del sexe i dels capricis dels homes. De mica en mica aniran sortint els secrets més íntims d’aquesta colla de dones fascinants, i també les seves pors, els remordiments i diverses anècdotes ben escandaloses.

image
Educar a un niño en el feminismo, de Iria Marañón

Malgrat la consciència cada vegada major de la necessitat d'una educació més justa i feminista, els homes continuen sent educats segons les pautes del patriarcat. Aquest llibre ajuda a detectar i combatre els regusts masclistes en l'educació, amb la finalitat de formar nens més empàtics, respectuosos i–sí–feministes.

image

Tothom hauria de ser feminista, de Chimamanda Ngozi Adichie

«Avui m’agradaria demanar que comencem a somiar un pla per construir un món millor. Un món més just. Un món d’homes més feliços i dones més felices que siguin sincers amb ells mateixos. I aquesta és la manera de començar: hem d’educar les nostres filles d’una manera diferent. I també hem d’educar els nostres fills d’una manera diferent» (Chimamanda Ngozi Adichie).

 


Posa-li nom a la princesa

Pinta el teu punt de llibre

Fes el teu punt de llibre amb aquesta il·lustració de Santa Jordina, un disseny de Jorge Vicente, professor de l'Escola d'Art i Disseny edRa.

 

I si vols, pots posar nom a la princesa...

Descarrega't l'arxiu

T'ha estat útil aquesta pàgina?

5
2