Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Lectures feministes El Servei d'Igualtat recomana llibres feministes adreçats a totes les edats. https://www.rubi.cat/ca/temes/cultura/festes-i-tradicions/diada-de-sant-jordi/lectures-feministes/@@images/image/preview

Lectures feministes

El Servei d'Igualtat recomana llibres feministes adreçats a totes les edats.

image

Visca les ungles de colors!, d'Alicia Acosta, Luis Amavisca i Gusti

A en Joan li agradava pintar-se les ungles i quan se'n van riure a l'escola, el seu pare va decidir donar-li suport i pintar-se-les ell també.
Una història inspirada en fets reals.

image

El diari lila de la Carlota, de Gemma Lienas

La Carlota és una noia de 14 anys. El dia del seu aniversari la seva àvia Isabel li regala un diari lila i, com no sap que escriure, la seva àvia Anna li proposa un joc: que es posi “les ulleres liles” i pregunti i s’informi sobre el masclisme que hi ha al segle XXI.

image

Un mundo en un día, de Aida Rivas-Moreno i Gus Bas Planas

Contes diversos, històries quotidianes. Un conte amb 9 històries travessades per la mirada de gènere i l'acompanyament respectuós, tant en els processos vitals dels protagonistes, com en el llenguatge que s'empra. Una porta oberta a la creativitat i la llibertat.

image

Una cambra pròpia, Virgina Woolf

Un enfocament molt personal de l’autora a l’hora d’escometre el tema de les dones i la novel·la. El punt d’arrencada se situa en la necessitat, per a les dones que volen esdevenir escriptores, de l’existència d’una cambra pròpia amb pany i clau i cinc-centes lliures de renda anuals.


image


Mujeres, raza y clase, d'Ángela Davis

El llibre tracta de revelar perquè les reivindicacions de les dones negres han estat sistemàticament invisibilitzades. Angela I. Davis ofereix una anàlisi rigorosa i esclaridora que no només posa de manifest les estratègies de lluita de les dones negres, sinó els problemes de composició de les diferències que continuen estripant els moviments polítics actuals.

image

Enfurecidas, de Soraya Chemaly

Un manifest feminista i transformador que insta les dones del segle XXI a abraçar la seva fúria i convertir-la en una eina per a generar un canvi personal i social durador.

image

El feminismo es para todo el mundo, de Bell hooks

Una obra que aborda la interseccionalitat de gènere, raça i classe, tractant d'assenyalar qui és el subjecte del feminisme.

image

Urbanisme feminista, de Col·lectiu Punt 6

A les nostres ciutats, la forma urbana evidència l'estret vincle entre patriarcat i capital. En els diferents espais que habitem, el model urbà respon principalment a les experiències i necessitats d'un subjecte masculí i a l'explotació econòmica. A partir d'aquesta lògica, l'urbanisme i l'arquitectura han promogut l'exclusió de les dones de l'espai urbà.

image

Dilluns ens estimaran, de Najat El Hachmi

Dilluns ens estimaran explica la història d'una jove que vol ser lliure i feliç. Les circumstàncies en què viu, però, són complicades. Un entorn opressiu, del qual no li serà fàcil sortir sense haver de pagar un preu molt alt, marca el seu present i potser el seu destí. Tot comença el dia que coneix una noia que l'enlluerna.

image

Brodats, de Marjane Satrapi

Al voltant d’una taula parada amb el samovar, el te i les pastes, un grup de dones es disposa a passar la tarda. El ritme de la conversa aviat les du a parlar dels amors, del sexe i dels capricis dels homes. De mica en mica aniran sortint els secrets més íntims d’aquesta colla de dones fascinants, i també les seves pors, els remordiments i diverses anècdotes ben escandaloses.

image
Educar a un niño en el feminismo, de Iria Marañón

Malgrat la consciència cada vegada major de la necessitat d'una educació més justa i feminista, els homes continuen sent educats segons les pautes del patriarcat. Aquest llibre ajuda a detectar i combatre els regusts masclistes en l'educació, amb la finalitat de formar nens més empàtics, respectuosos i–sí–feministes.

image

Tothom hauria de ser feminista, de Chimamanda Ngozi Adichie

«Avui m’agradaria demanar que comencem a somiar un pla per construir un món millor. Un món més just. Un món d’homes més feliços i dones més felices que siguin sincers amb ells mateixos. I aquesta és la manera de començar: hem d’educar les nostres filles d’una manera diferent. I també hem d’educar els nostres fills d’una manera diferent» (Chimamanda Ngozi Adichie)

 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

4
2