Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Programa VIOPET L’Ajuntament de Rubí ha signat un acord de col·laboració amb la Direcció General de Drets dels Animals per sumar-se al projecte VIOPET, un programa que acull, de manera temporal, els animals de dones víctimes de violència masclista. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Programa VIOPET

L’Ajuntament de Rubí ha signat un acord de col·laboració amb la Direcció General de Drets dels Animals per sumar-se al projecte VIOPET, un programa que acull, de manera temporal, els animals de dones víctimes de violència masclista.

El projecte VIOPET és una iniciativa sorgida de la Direcció General de Drets dels Animals i de l'Observatori de Violència Cap als Animals en el marc del Pla de Contingència contra la Violència de Gènere davant la crisi de la COVID19, aprovat al Consell de Ministres el 17 de març de 2020. A banda d’oferir assistència a les víctimes de violència masclista amb animals de companyia, el programa també atén casos de violència intrafamiliar o patern-filial.

 

Il·lustració Viopet.jpg

 

Les mascotes, que han de tenir el microxip a nom de la víctima o no portar xip, es mantenen, de forma preferent, en cases d’acollida voluntàries fins que la situació de la víctima s'estabilitza. Actualment n’hi ha prop de 800 distribuïdes per tot el territori espanyol. En cas d’urgència o quan no hi hagi disponible una llar d’acollida voluntària, l'allotjament podrà ser en una protectora o una residència. És en aquest moment quan s’activa el recurs amb l’empresa que s’encarrega de la recollida i manteniment dels animals de companyia al municipi.

L'objectiu principal del projecte és intervenir de manera col·laborativa amb els Serveis Socials, el SIAD i altres serveis que gestionen casos de violència masclista on es detectin víctimes que conviuen amb animals. En cas que la víctima no tingui un lloc segur per la seva mascota, s'activa el protocol per buscar acollida a l’animal.

En virtut d’aquest acord, l’Ajuntament de Rubí acollirà els animals de dones víctimes de violència masclista quan no puguin ser traslladats a una llar d’acollida voluntària.

 

 

673 765 330 Telèfon del protocol VIOPET per atenció a les víctimes


Viopet_1_llama.png

 

 

Si sou una dona víctima de violència masclista intrafamiliar, matern filial, etc., que heu d'abandonar la llar familiar per accedir a un recurs social o lloc on no és possible l'accés amb animals de companyia, el programa VIOPET està implantat per ajudar-te

 

 

 

 

Vols ser casa d'acollida del projecte VIOPET?


Viopet_acogida.png

 

 

Si vols adherir-te al programa de cases d'acollida d'animals de companyia del programa VIOPET, pots fer-ho omplint el formulari que trobaràs al següent enllaç

 

 

 

  

Enllaços relacionats

 Programa VIOPET. Dirección General de Derechos de los Animales 

 

Documents relacionats

  Acord de col·laboració del projecte VIOPET entre l'Ajuntament de Rubí i la Direcció General de Drets dels Animals
 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

4
0