Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanyes de sensibilització Rubí duu a terme diverses campanyes per tal de fomentar la tinença responsable d'animals, el cens dels gossos i eliminar els excrements i orins de gos de la via pública. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Campanyes de sensibilització

Rubí duu a terme diverses campanyes per tal de fomentar la tinença responsable d'animals, el cens dels gossos i eliminar els excrements i orins de gos de la via pública.

#RubiCiutatNeta: Campanya per eliminar els excrements i orins de gos de la via pública


La presència d’excrements i orins de gos a la via pública és un problema endèmic que l'Ajuntament de Rubí vol combatre. Tot i que l’Ordenança reguladora de la tinença d’animals de companyia del municipi determina que les persones propietàries de gossos n'han de recollir les deposicions, el cert és que molts rubinencs i rubinenques pateixen les molèsties de l'incivisme d'alguns amos d'animals.

A més, cal tenir en compte que la femta canina constitueix un risc des del punt de vista de salut pública: diversos estudis demostren l’existència de paràsits intestinals en excrements de gos, a més de bacteris resistents a antibiòtics. I no hem d’oblidar que els infants són el col·lectiu més afectat per aquesta situació, ja que poden ingerir sòl contaminat de manera accidental. 

En aquest sentit, l'Ajuntament de Rubí impulsa una nova campanya amb la finalitat d'aconseguir la complicitat de tothom a l’hora de combatre les persones incíviques: cal que tot Rubí ─veïns, veïnes, comerciants i administració─ digui que ja n’hi ha prou d’aquestes actituds que embruten la ciutat i que danyen la salut. 

Així, el Consistori demana a la ciutadania que s’uneixi al moviment #RubiCiutatNeta! L’objectiu és sumar rubinencs i rubinenques a aquesta iniciativa i remar tots i totes en la mateixa direcció, exigint als incívics que respectin les normes. 

 

Com et pots afegir al moviment #RubiCiutatNeta?

Et proposem que enganxis el cartell de la campanya al portal de casa teva o del teu establiment comercial amb la voluntat de manifestar públicament que vols que Rubí sigui una ciutat neta.

La intenció és omplir el municipi d’aquests missatges i fer evident que hi ha una àmplia majoria de rubinencs i rubinenques que no volen veure excrements i orins de gos a la via pública.

T'hi sumes?

 

Cartell_RubiCiutatNeta_gossos_2020.png

 

Contingut relacionat

 

Campanya per fomentar el cens dels gossos


Els anys 2018 i 2019, l'Ajuntament va impulsar una campanya per promoure la inscripció dels animals domèstics al cens municipal. Per fomentar que les persones propietàries d’un gos inscrivissin el seu animal al registre, se’ls oferia la possibilitat d’assistir a un curs gratuït per aprendre a tenir-ne cura i educar-lo d’una forma correcta.  

 

guia gos.PNG

 
Contingut relacionat

 

Campanya per fomentar una tinença responsable d'animals


L’Ajuntament de Rubí va impulsar al llarg de l'any 2017 i 2018 una campanya per fomentar la tinença responsable d’animals de companyia, emmarcada en la campanya Siguem cívicsAquesta iniciativa tenia com a objectius la conscienciació ciutadana sobre els seus drets i deures com a propietaris d’un animal de companyia, i la contribució al benestar d’aquests animals.

Al llarg de deu dissabtes l’Ajuntament va instal·lar dues carpes a diferents espais de la ciutat, on es va informar la ciutadania sobre la tinença responsable d’animals. Els propietaris de mascotes que van sol·licitar informació van rebre un kit d’higiene animal.

La campanya també va incloure activitats a les escoles, amb l'organització de recursos educatius per a l’alumnat de primària i secundària. Els més petits van participar a l'activitat Vull una mascota!, sobre l’adquisició d’un animal, les cures i atencions que necessita; mentre que pels alumnes més grans es va oferir la sessió Conviure amb els animals, on es va tractar el benestar dels animals de companyia i els seus drets. 

 

Animals_campanya_tinença

 
Contingut relacionat

T'ha estat útil aquesta pàgina?

5
5