Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pla de Benestar Animal i Tinença Responsable El Pla de Benestar Animal i Tinença Responsable (PBATR) és l’instrument tècnic de gestió creat per assolir els objectius d’un programa integral de benestar animal i tinença responsable al municipi de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Pla de Benestar Animal i Tinença Responsable

El Pla de Benestar Animal i Tinença Responsable (PBATR) és l’instrument tècnic de gestió creat per assolir els objectius d’un programa integral de benestar animal i tinença responsable al municipi de Rubí.

L’any 2017 es va crear una Comissió de treball per donar resposta a l’encàrrec polític de crear un nou Pla Municipal de Tinença d’Animals que recollís de manera transversal les tasques de gestió i la seva adscripció als diferents Serveis municipals. Posteriorment, l’any 2020, la Unitat de Benestar Animal i Tinença Responsable de l’Ajuntament de Rubí va encarregar a l’empresa de consultoria i institut d’estudis D’EP Institut, SL l’elaboració d’una diagnosi per tal d’actualitzar les necessitats del municipi en matèria de benestar animal i tinença responsable. Aquesta diagnosi, realitzada en base a una anàlisi documental, sessions de treball amb la Taula de Benestar Animal de Rubí, la recollida de dades estadístiques i la valoració d’una sèrie d’indicadors construïts, ha servit com a punt de partida per a l’elaboració del Pla de Benestar Animal i Tinença Responsable 2022-2025 de l’Ajuntament de Rubí.

 

Foto PBATR.jpg

 

Objectiu general


El PBATR de Rubí és l’instrument tècnic de gestió creat per ordenar i millorar el conjunt de mesures, accions i recursos necessaris per assolir els objectius d’un programa integral de benestar animal i tinença responsable en el qual participin tots els agents socials del municipi que d’una manera o altra estiguin relacionats (personal tècnic de l’Ajuntament; persones propietàries; persones usuàries de les zones d’esbarjo per a gossos; entitats; centres veterinaris i població general.)

 

Objectius estratègics


  1. Reduir en un mínim del 5% el nombre d’abandonaments d’animals de companyia respecte l’any 2021.
  2. Incrementar la recuperació dels animals de companyia per part de les persones propietàries (fins un mínim del 60%) i reduir el temps que passen els animals al centre d’acollida fins que es recuperen (termini màxim de 24 hores per a gats i 48 hores per a gossos) o s’adopten (termini màxim d’adopció de 50 dies per a gossos i 80 dies per a gats).
  3. Promocionar la identificació i augmentar en un 20% el cens d’animals de companyia respecte l’any 2021.
  4. Millorar el benestar dels gats de carrer que viuen en colònies.
  5. Millorar els coneixements de les persones propietàries, la sensibilització i la convivència amb la resta de la ciutadania respecte els animals de companyia.
  6. Millorar el benestar animal i disposar d’equipaments amb condicions adequades pels animals.

 

 

Arxius relacionats

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0