Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Abandonament i maltractament Un animal es considera abandonat quan no duu la identificació establerta legalment per localitzar-ne els propietaris i no va acompanyat de cap persona. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Abandonament i maltractament

Un animal es considera abandonat quan no duu la identificació establerta legalment per localitzar-ne els propietaris i no va acompanyat de cap persona.

Procés participatiu del Reglament de recollida d'animals de companyia


Es publica l'esborrany del Reglament de recollida d'animals de companyia durant el termini de 15 dies hàbils, per donar audiència als ciutadans afectats i sol·licitar totes les aportacions addicionals que puguin fer altres persones o entitats, amb caràcter previ a la tramitació de l'aprovació inicial.

El 22 de juny de 2023 va finalitzar el termini per poder fer aportacions al Reglament. En aquests moments s'està treballant per portar el text al Ple municipal per a la seva aprovació inicial.

 

Foto PBATR.jpg

 


 

Abandonar un animal està prohibit; és un acte de crueltat i un delicte, segons la normativa catalana. Fer-ho es pot considerar una infracció molt greu en matèria de tinença d’animals i les persones propietàries poden ser sancionades amb una multa d’entre 3.001 i 45.000 €. 

D’acord amb la Llei de protecció dels animals, l’Ajuntament de Rubí porta a terme la recollida i manteniment dels animals abandonats o perduts del municipi fins que aquests hagin estat recuperats o cedits. Per a la realització d’aquest servei disposa de centre de recollida d’animals no municipal. El termini per recuperar un animal sense identificació és de vint dies i es lliura amb el pagament previ de totes les despeses originades. Si la persona propietària o posseïdora no ha recollit l'animal, aquest es considera abandonat i pot de ser cedit, acollit temporalment o adoptat. Posteriorment l’Ajuntament porta a terme la reclamació de les despeses de la recollida i manteniment a la persona responsable, així com la denúncia per abandonament.

D'altra banda, es considera que hi ha maltractament quan es porten a terme accions com ara agredir o afectar físicament o psicològicament un animal, mantenir-lo en instal·lacions indegudes pel que fa a condicions higièniques i sanitàries, de benestar i de seguretat, i no facilitar-li una alimentació suficient i equilibrada per mantenir uns bons nivells de nutrició i salut.

 

Animals_abandonaments_2

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
11