Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Abandonament i maltractament Un animal es considera abandonat quan no duu la identificació establerta legalment per localitzar-ne els propietaris i no va acompanyat de cap persona. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Abandonament i maltractament

Un animal es considera abandonat quan no duu la identificació establerta legalment per localitzar-ne els propietaris i no va acompanyat de cap persona.

Abandonar un animal està prohibit; és un acte de crueltat i un delicte, segons la normativa catalana. Fer-ho es pot considerar una infracció molt greu en matèria de tinença d’animals i les persones propietàries poden ser sancionades amb una multa d’entre 401 i 20.000 €. 

Els animals abandonats acostumen a deambular pels espais públics, amb els problemes socials i sanitaris que se’n deriven, o formen grups assilvestrats que es reprodueixen i que compliquen encara més la situació. Aquests animals malviuen en llibertat i amb unes condicions sanitàries deficitàries. A més, poden ser la causa d’accidents de circulació. 

D'altra banda, es considera que hi ha maltractament quan es porten a terme accions com ara agredir o afectar físicament o psicològicament un animal, mantenir-lo en instal·lacions indegudes pel que fa a condicions higièniques i sanitàries, de benestar i de seguretat, i no facilitar-li una alimentació suficient i equilibrada per mantenir uns bons nivells de nutrició i salut.

 

Animals_abandonaments_2

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
5