Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Higiene i salut Les persones propietàries d’animals domèstics han de vetllar pel seu benestar i mantenir-los en bones condicions higièniques, sanitàries i de seguretat d’acord amb les necessitats de cada espècie. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Higiene i salut

Les persones propietàries d’animals domèstics han de vetllar pel seu benestar i mantenir-los en bones condicions higièniques, sanitàries i de seguretat d’acord amb les necessitats de cada espècie.

Per fer-ho, cal:

  • Proveir-los d’aigua potable i d’una alimentació suficient i equilibrada per mantenir uns bons nivells de nutrició i salut.
  • Oferir-los un espai ventilat, amb el grau d’humitat, temperatura, llum i aixopluc adequats per al seu benestar.
  • Mantenir el seu allotjament net, desinfectat i sense orins ni excrements.
  • Portar a terme un control veterinari correcte de l’animal, que garanteixi les cures necessàries per al tractament preventiu de malalties.
  • Recordar que els animals no poden estar lligats, sols o en llocs tancats i que necessiten un espai digne on viure.

 

Animals_higiene_bany

 

Les mudes


Les mudes de pèl són normals a la primavera i a la tardor, però, si l’animal viu en un hàbitat càlid durant tot l’any, la caiguda pot ser més freqüent. Cal raspallar-lo periòdicament, ja que els nusos i les capes mal cuidades poden afavorir les infeccions de la pell i els paràsits externs, com les puces.

 

La raspallada


És important acostumar el gos a la raspallada del pèl des que és cadell. Si no es fa a poc a poc des de petit, serà difícil aconseguir que d’adult s’estigui quiet i tranquil quan se’l vulgui raspallar. Això és fonamental per a les races de pèl llarg, ja que necessiten una raspallada regular durant tota la vida. El material necessari i la freqüència de la raspallada varien segons el tipus de pèl. Es pot utilitzar un raspall de pues metàl·liques o una pinta metàl·lica.

 

L'esterilització


L'augment massiu i incontrolat de la població de gats i gossos és un problema que afecta els animals, però també el conjunt de la societat. Com a conseqüència dels naixements no desitjats, molts animals són abandonats, amb tots els problemes que això genera. Aquesta situació es pot solucionar d’una manera efectiva i senzilla per mitjà de l’esterilització.

L’esterilització acaba definitivament amb els períodes de zel i les seves conseqüències més acusades: gestacions no desitjades, baralles entre mascles, fugues del domicili, lladrucs, miols i gemecs, angoixa, agressivitat, marcatge amb orina, etc. L’esterilització també evita patologies a les femelles: infeccions uterines, quists ovàrics, tumors de mama i, en els mascles, problemes prostàtics. 

 

 

Enllaços relacionats

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
2