Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Benestar animal i tinença responsable La Unitat de Benestar Animal i Tinença Responsable de l'Ajuntament de Rubí és responsable de desenvolupar les actuacions relatives a la protecció dels animals ─especialment els animals de companyia─ i a la tinença responsable per garantir la convivència entre persones i animals en el marc de la legislació vigent. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Benestar animal i tinença responsable

La Unitat de Benestar Animal i Tinença Responsable de l'Ajuntament de Rubí és responsable de desenvolupar les actuacions relatives a la protecció dels animals ─especialment els animals de companyia─ i a la tinença responsable per garantir la convivència entre persones i animals en el marc de la legislació vigent.

Animals_gos_gat_2

 

El Consistori vetlla especialment per la protecció dels animals maltractats, la lluita contra l’abandonament, l'atenció de reclamacions per molèsties i la conscienciació envers la recollida dels excrements de l’espai públic.

 

Funcions


  • Coordinació i gestió de la recollida i manteniment dels animals de companyia abandonats o perduts.
  • Promoció de la tinença responsable d'animals de companyia, fent especial èmfasi en la lluita contra l'abandonament i l'obligatorietat d'identificar i censar, en tenir cura dels animals, així com en el respecte a les normes de civisme i convivència que han de complir els propietaris.
  • Tramitació de llicències per a la tinença i/o conducció de gossos potencialment perillosos.
  • Gestió del programa de gats de carrer.
  • Gestió del control d'animals peridomèstics (coloms...).

 

Què has de fer si...


  • Has perdut el teu animal de companyia: Pots consultar les fotografies dels animals recollits recentment a la via pública a Rubí per verificar si algun d'ells és el teu. Informa de la pèrdua del teu gos, gat o fura mitjançant sol·licitud a l'Ajuntament abans de 48 hores. Si l'han sostret, a més, cal fer denúncia a la Policia.
  • Vols denunciar incompliments de l'Ordenança de tinença d'animals de companyia o d'altra legislació relacionada (maltractaments, no recollida de femtes, molèsties per sorolls, etc.): Contacta amb la Policia Local al telèfon 935 887 092.
  • Vols adoptar un animal de companyia abandonat a Rubí: Consulta les fotos i la descripció dels gossos i gats recollits a Rubí.

 

Guia per tenir cura del teu gos


L'Ajuntament posa a disposició de la ciutadania la Guia per aprendre a tenir cura dels gossos, un material elaborat en col·laboració amb l'equip d'etòlegs d'Etholink i editat l'any 2018.

L'objectiu d'aquesta publicació, que es pot consultar i descarregar en format digital, és fomentar bones pràctiques que contribueixin al benestar animal. Aquest recurs s’adreça a les persones propietàries de gossos i els ofereix tant informació sobre les necessitats que tenen les seves mascotes com consells per a una bona educació canina.

Entre d’altres, s’exposen les cures veterinàries que requereixen els gossos, la importància d’identificar-los, censar-los i esterilitzar-los, així com els hàbits d’higiene que cal que segueixin. La guia també repassa diferents aspectes de l’educació canina, exposa les necessitats que tenen els animals (el seu descans i alimentació, el contacte social i l’exercici físic...) i ofereix consells per educar en positiu.

 

guia gos.PNG

 

 

Enllaços relacionats

T'ha estat útil aquesta pàgina?

7
8