Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Punt d’informació i orientació per a persones refugiades i/o sol·licitants d’asil (PIO) El PIO ofereix informació, orientació i acompanyament bàsic en matèria d’asil i protecció internacional a les persones refugiades que arriben a la ciutat i realitza les derivacions pertinents als diferents serveis i entitats, tot potenciant el coneixement de l’entorn i dels recursos de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Punt d’informació i orientació per a persones refugiades i/o sol·licitants d’asil (PIO)

El PIO ofereix informació, orientació i acompanyament bàsic en matèria d’asil i protecció internacional a les persones refugiades que arriben a la ciutat i realitza les derivacions pertinents als diferents serveis i entitats, tot potenciant el coneixement de l’entorn i dels recursos de la ciutat.

El servei està gestionat per la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, en conveni amb el Consistori.

La condició de refugiat es reconeix a tota persona que, a causa de temors fundats de ser perseguida per motius de raça o ètnia, religió, nacionalitat, opinions polítiques, pertinença a un determinat grup social, de gènere o orientació sexual, es troba fora del seu país d’origen i no pot o, a causa d’aquests temors, no vol acollir-se a la protecció del seu país, o bé a l’apàtrida que, sense tenir nacionalitat i trobant-se fora del país on abans tenia la residència habitual, pels mateixos motius no pot o, a causa d’aquests temors, no vol retornar-hi (articles 3 i 6 de la Llei 12/2009, de 30 d’octubre, reguladora del dret d’asil i de la protecció subsidiària).

 

Qui pot ser atès a través del PIO?


  • Potencials sol·licitants de protecció internacional.
  • Les persones i/o unitats familiars, sol·licitants d'asil i apatrídia, refugiades, apàtrides i denegades de la protecció internacional.
  • Les persones i/o unitats familiars sol·licitants d'asil que no han entrat al programa estatal.
  • Les persones i/o unitats familiars residents al municipi que ja han esgotat el seu període d'estada al programa d'acollida estatal i es troben en situació de vulnerabilitat i/o en risc d'exclusió social.
  • Les persones i/o unitats familiars que han vist denegada la seva sol·licitud de protecció internacional i que per tant es troben en situació administrativa no resolta.
 

Qui t'atendrà?


Et rebrà un/a treballador/a social encarregat/da d’atendre’t de forma personalitzada.

 

On t'has d'adreçar?


 C. General Prim, 33-35, 2a planta
 93 588 70 77
 Horari d’atenció durant el qual es presta el servei: dimarts i dimecres, de 16 a 19 h (amb cita prèvia)

 

Cal que demanis cita prèvia per telèfon o presencialment en els següents horaris:
 De dilluns a divendres, de 9 a 14 h
 Dilluns, dimarts i dimecres, de 16 a 19 h  

 

Diagnosi


El conveni amb la CCAR també inclou l'elaboració d'un diagnòstic de la situació social del col·lectiu de persones refugiades a Rubí per identificar els perfils d’asil i refugi existents i millorar els protocols d’actuació i derivació. També es realitzen tallers informatius i formatius.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0