Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Punt d’Informació i Orientació per a persones refugiades i/o sol·licitants d’asil (PIO) El PIO ofereix informació, orientació i acompanyament bàsic en matèria d’asil i protecció internacional a les persones refugiades que arriben a la ciutat i realitza les derivacions pertinents als diferents serveis i entitats, tot potenciant el coneixement de l’entorn i dels recursos de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Punt d’Informació i Orientació per a persones refugiades i/o sol·licitants d’asil (PIO)

El PIO ofereix informació, orientació i acompanyament bàsic en matèria d’asil i protecció internacional a les persones refugiades que arriben a la ciutat i realitza les derivacions pertinents als diferents serveis i entitats, tot potenciant el coneixement de l’entorn i dels recursos de la ciutat.

El servei està gestionat per la Comissió Catalana d'Acció pel Refugi, en conveni amb el Consistori.

La condició de refugiat es reconeix a tota persona que, a causa de temors fundats de ser perseguida per motius de raça o ètnia, religió, nacionalitat, opinions polítiques, pertinença a un determinat grup social, de gènere o orientació sexual, es troba fora del seu país d’origen i no pot o, a causa d’aquests temors, no vol acollir-se a la protecció del seu país, o bé a l’apàtrida que, sense tenir nacionalitat i trobant-se fora del país on abans tenia la residència habitual, pels mateixos motius no pot o, a causa d’aquests temors, no vol retornar-hi (articles 3 i 6 de la Llei 12/2009, de 30 d’octubre, reguladora del dret d’asil i de la protecció subsidiària).

 

Qui pot ser atès?


  • Persones i/o famílies amb vincles al municipi de Rubí que volen sol·licitar asil o que creuen que poden ser sol·licitants d’asil.
  • Persones i/o famílies que encara estan pendents d’entrar al Programa Estatal d’Acollida.
  • Persones i/o famílies que han esgotat els ajuts vinculats a les diferents fases del Programa Estatal d’Acollida, i han quedat en situació de vulnerabilitat i /o risc d’exclusió social.
  • Persones i/o famílies que han quedat excloses del Programa Estatal d’Acollida.
  • Persones i/o famílies en situació d’irregularitat sobrevinguda per denegació de la sol·licitud d’asil.
 

Qui t'atendrà?


Et rebrà un/a treballador/a social encarregat/da d’atendre’t de forma personalitzada.

 

Com puc accedir?


És necessari demanar cita prèvia:

 C. General Prim, 33-35, 2a planta.
 Tel. 93 588 70 00 (ext. 3303 i 3307)

Tel. 93 588 70 77

De dilluns a divendres, de 9 a 14 h

 

Dispositiu d'acollida


El conveni amb la CCAR també inclou un dispositiu d'acollida per atendre a dones refugiades i els seus fills/es. Es tracta d'un recurs residencial de cinc places que té la finalitat d'acollir des de l'atenció integral per millorar la seva autonomia i inclusió social.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

2
0