Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Punt d'Informació i Orientació en protecció internacional (PIO) El PIO és un programa d'atenció personalitzada que ofereix informació, orientació i acompanyament bàsic en matèria d’asil i protecció internacional a les persones refugiades que arriben a la ciutat i realitza les derivacions pertinents als diferents serveis i entitats, tot potenciant el coneixement de l’entorn i dels recursos de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Punt d'Informació i Orientació en protecció internacional (PIO)

El PIO és un programa d'atenció personalitzada que ofereix informació, orientació i acompanyament bàsic en matèria d’asil i protecció internacional a les persones refugiades que arriben a la ciutat i realitza les derivacions pertinents als diferents serveis i entitats, tot potenciant el coneixement de l’entorn i dels recursos de la ciutat.

El programa està gestionat per la Comissió Catalana d'Acció pel Refugi, en conveni amb el Consistori.

La condició de refugiat es reconeix a tota persona que, a causa de temors fundats de ser perseguida per motius de raça o ètnia, religió, nacionalitat, opinions polítiques, pertinença a un determinat grup social, de gènere o orientació sexual, es troba fora del seu país d’origen i no pot o, a causa d’aquests temors, no vol acollir-se a la protecció del seu país, o bé a l’apàtrida que, sense tenir nacionalitat i trobant-se fora del país on abans tenia la residència habitual, pels mateixos motius no pot o, a causa d’aquests temors, no vol retornar-hi (articles 3 i 6 de la Llei 12/2009, de 30 d’octubre, reguladora del dret d’asil i de la protecció subsidiària).

 

Qui pot ser atès?


  • Persones i/o famílies amb vincles al municipi de Rubí que volen sol·licitar asil o que creuen que poden ser sol·licitants d’asil.
  • Persones i/o famílies que encara estan pendents d’entrar al Programa Estatal d’Acollida.
  • Persones i/o famílies que han esgotat els ajuts vinculats a les diferents fases del Programa Estatal d’Acollida, i han quedat en situació de vulnerabilitat i /o risc d’exclusió social.
  • Persones i/o famílies que han quedat excloses del Programa Estatal d’Acollida.
  • Persones i/o famílies en situació d’irregularitat sobrevinguda per denegació de la sol·licitud d’asil.
 

Qui t'atendrà?


Et rebrà una treballadora social encarregada d’atendre’t de forma personalitzada.

 

Com puc accedir?


És necessari demanar cita prèvia:

 C. Prim, 33-35, 2a planta.
 Tel. 93 588 70 00 (ext. 3303 i 3307) | Tel. 93 588 70 77 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h)

      

Dispositiu d'acollida


El conveni amb la CCAR també inclou un dispositiu d'acollida per atendre a dones refugiades i els seus fills/es. Es tracta d'un recurs residencial de cinc places que té la finalitat d'acollir des de l'atenció integral per millorar la seva autonomia i inclusió social.

Descarrega't la informació del PI

Descarrega't la informació del PIO

T'ha estat útil aquesta pàgina?

2
0