Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projectes de sensibilització Desenvolupament d’accions de sensibilització en el marc d’una línia social constructiva i transformadora que pretén que Rubí esdevingui una ciutat amb un model de convivència intercultural que visibilitzi la diversitat com a factor enriquidor i que lluiti pel trencament dels rumors, prejudicis i estereotips socials discriminatoris per raó d’origen, cultura i religió. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Projectes de sensibilització

Desenvolupament d’accions de sensibilització en el marc d’una línia social constructiva i transformadora que pretén que Rubí esdevingui una ciutat amb un model de convivència intercultural que visibilitzi la diversitat com a factor enriquidor i que lluiti pel trencament dels rumors, prejudicis i estereotips socials discriminatoris per raó d’origen, cultura i religió.

Quinzena de les diversitats


L’Ajuntament de Rubí, a través del Servei de Ciutadania, impulsa la Quinzena de les diversitats.

Durant quinze dies —i amb diferents grups, entitats, artistes i persones convidades— es proposen una sèrie d’activitats i accions per desmuntar tot tipus d’estereotips i prejudicis, i donar un valor positiu i enriquidor a la ciutat.

Consulta el programa a Quinzena de les diversitats.

 

Projecte Antirumors


El projecte antirumors s’emmarca dins de l’eix de sensibilització vers la diversitat intercultural del Pla local d’acollida i convivència.

Aquest projecte es fonamenta en el trencament dels estereotips socials discriminatoris per raó d’origen, cultura i religió, mitjançant la realització de tallers antirumors dirigits a la ciutadania que generaran el reconeixement dels agents antirumors i la conseqüent creació de la xarxa antirumors, amb la finalitat d’afavorir la convivència intercultural a la ciutat i la promoció de la diversitat com a factor enriquidor per a la societat.

 

Altres accions per promoure la diversitat intercultural


Accions de sensibilització amb l’objectiu de promocionar i visibilitzar la interculturalitat plural de Rubí, a través de l’associacionisme entre les entitats de persones migrants com a agents vehiculars de la promoció de la interculturalitat i amb la realització d’activitats comunitàries als barris per visibilitzar-les.

Així, en el marc de la commemoració del Dia de la Persona Migrant 2020, “Mirades i visions entorn de la interculturalitat” dinamitzat pel Centre d’Estudis Africans i Interculturals va reflexionar sobre la necessitat de treballar cap a un model social basat en la interculturalitat que permeti la interacció respectuosa entre cultures. El vídeo mostra els testimonis de rubinencs i rubinenques que han migrat: Yaya Kadialy Badji de l’Associació de Residents de Mandegane, Aissatou Konte de l’Associació Catalanosenegalesa per la Cooperació i la Promoció Social i Cultural (ACSPROSC), Sidy Sagna Sadio de l’associació Oudiodial per l’ajuda social i mútua i Anwar Sadat El Maimouni de l’Associació Rubí Sociocultural i Integració (ARSI). 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

3
0