Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projectes de sensibilització Desenvolupament d’accions de sensibilització en el marc d’una línia social constructiva i transformadora que pretén que Rubí esdevingui una ciutat amb un model de convivència intercultural que visibilitzi la diversitat com a factor enriquidor i que lluiti pel trencament dels rumors, prejudicis i estereotips socials discriminatoris per raó d’origen, cultura i religió. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Projectes de sensibilització

Desenvolupament d’accions de sensibilització en el marc d’una línia social constructiva i transformadora que pretén que Rubí esdevingui una ciutat amb un model de convivència intercultural que visibilitzi la diversitat com a factor enriquidor i que lluiti pel trencament dels rumors, prejudicis i estereotips socials discriminatoris per raó d’origen, cultura i religió.

Quinzena de les diversitats


L’Ajuntament de Rubí, a través del Servei de Ciutadania, impulsa la Quinzena de les diversitats.

Durant quinze dies —i amb diferents grups, entitats, artistes i persones convidades— es proposen una sèrie d’activitats i accions per desmuntar tot tipus d’estereotips i prejudicis, i donar un valor positiu i enriquidor a la ciutat.

Consulta el programa a Quinzena de les diversitats.

 

Projecte Antirumors


El projecte antirumors s’emmarca dins de l’eix de sensibilització vers la diversitat intercultural del Pla local d’acollida i convivència.

Aquest projecte es fonamenta en el trencament dels estereotips socials discriminatoris per raó d’origen, cultura i religió, mitjançant la realització de tallers antirumors dirigits a la ciutadania que generaran el reconeixement dels agents antirumors i la conseqüent creació de la xarxa antirumors, amb la finalitat d’afavorir la convivència intercultural a la ciutat i la promoció de la diversitat com a factor enriquidor per a la societat.

 

Projecte Cultura de Benvinguda Rubí 2022


Projecte gestionat per l'entitat Refugees Welcome amb el suport de l'Ajuntament de Rubí.

L’organització sense ànim de lucre Refugees Wellcome treballa a Rubí des de l’abril per connectar els rubinencs i rubinenques que volen acollir persones refugiades que arriben a la ciutat.

Un cop realitzat el mapeig d’acollida al municipi de Rubí, davant l'emergència derivada de la guerra d’Ucraïna, i havent constatat la disponibilitat de part de la ciutadania de Rubí, per acollir en les seves llars a persones sol·licitants de protecció internacional provinents d’Ucraïna i d’altres països, es proposa aquest projecte pilot.

El projecte té dues finalitats principals:

  • Facilitar a les persones sol·licitants de protecció internacional a Rubí l'accés a un habitatge, alhora que permeten la creació d'una xarxa social de suport sòlida, fer una immersió a la cultura d'acollida i facilitar-ne l'adaptació a la societat d'acollida.
  • Aportar eines i facilitar a la ciutadania exercir el dret de participació en el procés de benvinguda i acollida a les persones desplaçades a Rubí.

Aquest mes de setembre es posa en marxa la segona fase del projecte Cultura de Benvinguda que se centrarà en la implementació de les cases d’acollida.

L’entitat facilita el contacte de persones sol·licitants d'asil amb ciutadania local a partir de les afinitats i les ganes de compartir habitatge en condicions d'horitzontalitat i respecte mutu. Per oferir un habitatge només cal disposar d'una habitació lliure, moblada i accedir a fixar un lloguer social a partir d'un compromís mínim de 6 mesos. L’equip de Refugees Wellcome es reuneix amb cada unitat familiar i els guia en el procés per acollir una persona refugiada o vehiculant la seva voluntat d’ajuda de la millor manera possible. La ciutadania que vulgui obrir casa seva a la possibilitat de conviure amb persones refugiades que arriben a Rubí poden omplir el formulari de la Borsa de Voluntariat. El consistori traslladarà els oferiments a l’entitat i hi col·laborarà per facilitar l’acollida al municipi.

    

Altres accions per promoure la diversitat intercultural


Accions de sensibilització amb l’objectiu de promocionar i visibilitzar la interculturalitat plural de Rubí, a través de l’associacionisme entre les entitats de persones migrants com a agents vehiculars de la promoció de la interculturalitat i amb la realització d’activitats comunitàries als barris per visibilitzar-les.

Així, en el marc de la commemoració del Dia de la Persona Migrant 2020, “Mirades i visions entorn de la interculturalitat”, dinamitzat pel Centre d’Estudis Africans i Interculturals, va reflexionar sobre la necessitat de treballar cap a un model social basat en la interculturalitat que permeti la interacció respectuosa entre cultures. El vídeo mostra els testimonis de rubinencs i rubinenques que han migrat: Yaya Kadialy Badji de l’Associació de Residents de Mandegane, Aissatou Konte de l’Associació Catalanosenegalesa per la Cooperació i la Promoció Social i Cultural (ACSPROSC), Sidy Sagna Sadio de l’associació Oudiodial per l’ajuda social i mútua i Anwar Sadat El Maimouni de l’Associació Rubí Sociocultural i Integració (ARSI). 
   

T'ha estat útil aquesta pàgina?

3
0