Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Servei de primera acollida per a persones nouvingudes El servei ofereix un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Servei de primera acollida per a persones nouvingudes

El servei ofereix un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades.

El servei es gestiona des de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Rubí i inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

El Servei de primera acollida per a persones nouvingudes està finançat per la Generalitat de Catalunya.

Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania


Els continguts de les formacions a acreditar es divideixen en tres mòduls: un mòdul per aprendre català amb un mínim de 90 hores de formació, un mòdul sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores i un tercer mòdul sobre coneixement de la societat catalana amb un mínim de 15 hores. 

El servei, a més, ofereix acompanyament, orientació i assessorament relatius a aspectes de la quotidianitat que faciliten la inclusió dels nous ciutadans/es al territori i milloren les seves habilitats d’autonomia social i personal.

Els requisits d’accés són ser major de 16 anys i estar empadronat/da al municipi.

 

Qui t'atendrà?


Qui s’encarrega de rebre les persones nouvingudes al municipi mitjançant entrevistes individuals és la tècnica d’acollida. És la professional referent que t’informarà i assessorarà sobre els cursos oficials d’acollida i sobre els serveis públics, entitats, recursos i agents existents al municipi que puguin ser de la teva utilitat per al teu procés d’adaptació i inclusió.

 

On t'has d'adreçar?


Per donar-te d’alta al Servei de primera acollida, fer els cursos oficials d’acollida i expedir el certificat d’acollida, cal que et dirigeixis a:

Servei de primera acollida per a persones nouvingudes 
 C. General Prim, 33-35, 2a planta
 93 588 70 77
 Dimarts i dimecres, de 16 a 19 h (amb cita prèvia)

 

Cal que demanis cita prèvia per telèfon o presencialment en els següents horaris:
 De dilluns a divendres, de 9 a 14 h
 Dilluns, dimarts i dimecres, de 16 a 19 h  

T'ha estat útil aquesta pàgina?

8
0