Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Servei de primera acollida per a persones nouvingudes El servei ofereix un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Servei de primera acollida per a persones nouvingudes

El servei ofereix un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades.

El servei es gestiona des de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Rubí i inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

El Servei de primera acollida per a persones nouvingudes està cofinançat per la Generalitat de Catalunya i pel Fons Social Europeu.

Fons Social Europeu    Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya

Els continguts de les formacions a acreditar es divideixen en tres mòduls: un mòdul per aprendre català amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials, un mòdul sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores i un tercer mòdul sobre coneixement de la societat catalana amb un mínim de 15 hores. 

El servei, a més, ofereix acompanyament, orientació i assessorament relatius a aspectes de la quotidianitat que faciliten la inclusió dels nous ciutadans/es al territori i milloren les seves habilitats d’autonomia social i personal.

Els requisits d’accés són ser major de 16 anys i estar empadronat/da al municipi.

 

Qui t'atendrà?


Qui s’encarrega de rebre les persones nouvingudes al municipi mitjançant entrevistes individuals és la tècnica d’acollida. És la professional referent que t’informarà i assessorarà sobre els cursos oficials d’acollida i sobre els serveis públics, entitats, recursos i agents existents al municipi que puguin ser de la teva utilitat per al teu procés d’adaptació i inclusió.

 

On t'has d'adreçar?


Per donar-te d’alta al Servei de primera acollida, fer els cursos oficials d’acollida i expedir el certificat d’acollida, cal que et dirigeixis a:

 Servei de primera acollida per a persones nouvingudes 
 C. General Prim, 33-35, 2a planta
 93 588 70 77
 Horari d’atenció durant el qual es presta el servei: dimarts i dimecres, de 16 a 19 h (amb cita prèvia)

 

Cal que demanis cita prèvia per telèfon o presencialment en els següents horaris:
 De dilluns a divendres, de 9 a 14 h
 Dilluns, dimarts i dimecres, de 16 a 19 h  

T'ha estat útil aquesta pàgina?

4
0