Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Programa Estatal d’Acollida El programa del Ministeri de Treball i Seguretat Social espanyol s'adreça a persones sol•licitants d’asil, beneficiàries de l’estatut d’apatrídia o de protecció temporal, que no disposin de recursos econòmics suficients i compleixin requisits d’accés i permanència en el sistema d’acollida. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Programa Estatal d’Acollida

El programa del Ministeri de Treball i Seguretat Social espanyol s'adreça a persones sol•licitants d’asil, beneficiàries de l’estatut d’apatrídia o de protecció temporal, que no disposin de recursos econòmics suficients i compleixin requisits d’accés i permanència en el sistema d’acollida.

El programa es divideix en tres fases: valoració inicial i derivació, acollida temporal i autonomia: L'última fase només pels casos que siguin beneficiaris de protecció internacional.

El temps màxim del Sistema d’Acollida serà de 18 mesos, amb els límits que estableix el Ministeri per cadascuna de les fases.

Al municipi de Rubí, el programa d’acollida estatal, està gestionat per la fundació Apip-Acam.

 

Els requisits d'accés al programa són:

  • En tots els casos, per a accedir al Sistema la persona o nucli familiar haurà de mancar de recursos econòmics suficients i disposar de documentació d’asil en vigor.
  • Per a acreditar la condició de sol·licitant de Protecció Internacional, serà necessari haver formalitzat aquesta sol·licitud, o comptar almenys amb la corresponent manifestació de voluntat. *Aquesta documentació vigent de cada membre, caldrà adjuntar-la als correus de derivació del cas.

Tipus de documentació vàlida: Manifestació de Voluntat de Sol·licitud de Protecció Internacional, Targeta Blanca de formalització de Sol·licitud de P.I., Targeta vermella.

  • No poden accedir al sistema d'acollida persones que comptin amb permís de residència a Espanya, hagin fet sol·licitud de tràmit de regularitat documental a Espanya o la tinguin ja concedida, disposin de permís en qualsevol país de la Unió Europea o disposin de concessió de Protecció Internacional o Subsidiària.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0