Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Programa estatal d’acollida i integració El programa del Ministeri de Treball i Seguretat Social espanyol s'adreça a persones sol·licitants de protecció internacional i refugiades i es divideix en dues fases diferenciades, amb la voluntat de respondre a les necessitats de les persones sol·licitants en funció del seu període previ d’estada al país, la seva situació i evolució personal i el seu nivell d’autonomia. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Programa estatal d’acollida i integració

El programa del Ministeri de Treball i Seguretat Social espanyol s'adreça a persones sol·licitants de protecció internacional i refugiades i es divideix en dues fases diferenciades, amb la voluntat de respondre a les necessitats de les persones sol·licitants en funció del seu període previ d’estada al país, la seva situació i evolució personal i el seu nivell d’autonomia.

Fase I


Primera fase d’acollida temporal en dispositius d’acollida (centres o pisos), amb una durada de 6 mesos, extensible a 9 per a casos vulnerables. Un cop exhaurit aquest període, les persones han d'abandonar el pis o centre d'acollida.

 

Fase II


Integració. En aquesta fase, la persona ha d’abandonar el dispositiu d’acollida estatal i s’inicia un itinerari d’acompanyament per part d’una entitat.

Es promou la seva autonomia i independència amb ajudes econòmiques. Aquest període té una durada de 12 mesos, ampliable a 18 en casos de vulnerabilitat.

 

Al municipi de Rubí, el programa d’acollida estatal està gestionat per la fundació Apip-Acam.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0