Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Premi de recerca Miquel Segura L’Ajuntament de Rubí estableix el Premi de recerca Miquel Segura per a aquells treballs d'investigació de l'alumnat de Batxillerat dels centres d'educació secundària de Rubí que siguin realitzats de forma individual o en col·laboració i que hagin dut a terme al centre on estan inscrits. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Premi de recerca Miquel Segura

L’Ajuntament de Rubí estableix el Premi de recerca Miquel Segura per a aquells treballs d'investigació de l'alumnat de Batxillerat dels centres d'educació secundària de Rubí que siguin realitzats de forma individual o en col·laboració i que hagin dut a terme al centre on estan inscrits.

La temàtica, el contingut i l'extensió dels treballs és lliure. Ha de ser, però, una recerca emmarcada en qualsevol de les matèries curriculars, o bé que estigui plantejada de manera interdisciplinar, segons el que estableix l'ordenació curricular de Batxillerat en qualsevol de les seves modalitats: Arts, Ciències de la Naturalesa i de la Salut, Humanitats i Ciències Socials i Tecnologia.
     

23a edició


El treball de recerca guanyador d'aquesta edició ha estat: Bioimpressió 3D: cors a la carta. El treball de Laia Font Rivas, de l’Institut Duc de Montblanc Rubí, enfoca un projecte on l’objectiu és revisar el procés que es portaria a terme per aconseguir un trasplant cardíac amb èxit mitjançant un cor artificial.  

El premi es va lliurar el 20 de setembre de 2023, en el marc d’un acte celebrat al Museu Municipal Castell (MMUC). El document s'editarà digitalment el proper any.

Els tres treballs finalistes de la 23a edició del Premi de recerca Miquel Segura han estat: 

  • L’escape room com a mètode de selecció de personal, de Jana Ruiz Talaverón i Ariadna Mengíbar García, de l'INS Torrent dels Alous de Rubí (3r finalista)
  • Desenvolupament d'un nou  sistema per al tractament d’infeccions bacterianes resistents, de Lucía Plana León, de l'INS L’Estatut de Rubí (2n finalista)
  • Cara a cara: F1 2021 vs F1 2022d'Àlvaro Gallardo Morales i Xavier Tarancón Caldés de l’INS Duc de Montblanc de Rubí (1r finalista)

     
22a edició


El treball de recerca guanyador d'aquesta edició ha estat: Les persones amb albinisme a l'Àfrica Subsahariana. El treball de Carla Bello Freixes, del col·legi Maristes Rubí, vol fer conèixer la realitat de les persones amb aquesta característica a l'Àfrica subsahariana.

El premi es va lliurar el 20 de setembre de 2022, en el marc d’un acte celebrat al Museu Municipal Castell (MMUC). El document s'editarà digitalment pel proper any.

Els tres treballs finalistes de la 22a edició del Premi de recerca Miquel Segura han estat: 

  • Programació i anàlisi d'una xarxa neuronal artificial amb la capacitat de reconèixer paisatges, de Mouad El Messaori i Druss Sentís Cahué, de l' INS Duc de Montblanc (3r finalista)
  • Desenvolupament d'un sistema de doble detecció molecular per PCR pels virus de la pesta porcina clàssica i de la pesta porcina africana, de Hafsa Oulad El Hadj Boufous i Natàlia Cardó Castiñeira, de l'INS JV Foix  (2n finalista)
  • Find my pet: self-sufficient mobile application simplifie the process of meeting pets again with their owners,  de Luis Castillo González , del Col·legi Maristes Rubí (1r finalista)

   

21a edició


El treball de recerca guanyador d'aquesta edició ha estat: Regular el trànsit: missió intel·ligent, és un estudi d'un cas de la implantació de semàfors intel·ligents a la població de Rubí. El treball tracta dels semàfors com a elements del mobiliari urbà que dirigeixen el trànsit per tal d'evitar accidents i embussos, és a dir com a controladors. Presentat pels alumnes Adrià Carballo i Roger Feliu,  de l’Institut L'Estatut, ha estat el guanyador de la 21a edició del Premi de recerca Miquel Segura. El premi es va lliurar el 15 de setembre de 2021, en el marc d’un acte celebrat al Museu Municipal Castell (MMUC). El document en breu estarà editat digitalment. 

Els tres treballs finalistes de la 21a edició del Premi de recerca Miquel Segura han estat: 

  • Com afecta diferents tòxics a la regeneració de les plenàries, de Iker Àlvarez Coca de l' Escola Maristes Rubí (3r finalista)
  • El cinema: investigació cronològica sobre la seva funcionalitat, de Silvia Barcia Mateos, de l'Escola Maristes Rubí  (2n finalista)
  • El rol femení a la literatura i el cinema, de Yasmina Asselmane Touinou Aselman i Xenia Bonifacio Batuecas , de l’INS L'Estatut (1r finalista)


T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
3