Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acollida de persones refugiades L'empara concedida amb la protecció internacional consisteix en la no-devolució ni l’expulsió de les persones a qui s’hagi reconegut aquest dret. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Acollida de persones refugiades

L'empara concedida amb la protecció internacional consisteix en la no-devolució ni l’expulsió de les persones a qui s’hagi reconegut aquest dret.

Programa estatal d’acollida i integració

El programa del Ministeri de Treball i Seguretat Social espanyol s'adreça a persones sol·licitants de protecció internacional i refugiades i es divideix en dues fases diferenciades, amb la voluntat de respondre a les necessitats de les persones sol·licitants en funció del seu període previ d’estada al país, la seva situació i evolució personal i el seu nivell d’autonomia.

Programa català de refugi

El Programa català de refugi (PCR) és una acció solidària envers el dret d’asil de les persones sol·licitants de protecció internacional o refugiades amb dificultats econòmiques i socials, amb el propòsit d’atendre les seves necessitats bàsiques i afavorir l’autonomia social, laboral i la plena ciutadania.

Recursos de sensibilització

El 20 de juny és el Dia Mundial de les persones refugiades. Al voltant d'aquesta data, l'Ajuntament de Rubí programa una sèrie d’activitats per sensibilitzar la ciutadania sobre les violacions dels drets humans que pateixen les persones refugiades.