Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reduccions de la taxa de residus L'Ajuntament de Rubí contempla diferents reduccions de la taxa de residus en funció de les aportacions realitzades https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Reduccions de la taxa de residus

L'Ajuntament de Rubí contempla diferents reduccions de la taxa de residus en funció de les aportacions realitzades

Reciclar té premi!


Si portes residus especials habitualment a la deixalleria de Cova Solera i recicles les teves restes orgàniques fent compostatge a casa, pots arribar a tenir fins a un 40% de reducció de taxa de residus. També existeixen reduccions per als establiments comercials que seleccionen correctament els seus residus i fan ús del sistema de recollida porta a porta.

 

Reducció de la taxa per aportacions a la deixalleria de Cova Solera


Tal com recull l’ordenança fiscal núm. 16,  si vius a Rubí i fas ús de la deixalleria municipal de Cova Solera, tens dret a reduccions de la taxa de residus en funció del nombre de vegades l’any que la visitis sempre que mostris el Carnet de serveis mediambientals associat al teu habitatge i aportis els residus corresponents.

 
Reducció de la taxa per nombre d'aportacions anuals
El període de la reducció fa referència a les visites que es duen a terme en dies diferents de l'any natural anterior al pagament de la taxa.
 
  • Mínim de 3 aportacions: 3%.
  • De 4 a 19 aportacions: augmenta un 1% a cada visita.
  • Més de 19 aportacions: 20%.
 
Com puc obtenir el Carnet de serveis mediambientals associat al meu habitatge?

 A partir de gener del 2020, quan tornis a visitar la deixalleria de Cova Solera o quan hi vagis per primera vegada, el personal et demanarà l'adreça del teu domicili, a la qual s’associarà el carnet, i un correu electrònic.

 El rebràs en format virtual juntament amb les claus per entrar a la plataforma web rubi.deixalleria.cat. Allà podràs fer el seguiment de les aportacions associades al teu domicili i el percentatge de reducció de la taxa corresponent. També podràs veure els intercanvis realitzats a La Trocalleria.

 
Totes les aportacions em faran obtenir reduccions de la taxa?
  • Només s'aplicaran reduccions de la taxa per les aportacions dels residus que no es poden llençar als contenidors de paper i cartró, vidre, envasos, matèria orgànica o resta ubicats a la via pública. 
  • Consulta aquí els residus pels quals sí que s'aplica reducció.
  • Només incrementaran el percentatge de reducció de la taxa les aportacions de residus realitzades en diferents dies de l'any, independentment del volum o el nombre d'aquests.

 

Reduccions per compostar les restes orgàniques a casa


Compostatge de restes orgàniques
Si formes part de la xarxa de compostaires de la ciutat, tens dret a una reducció del 20% de la taxa d'escombraries.
Per aconseguir-ho és necessari:
  • Assistir al curs de compostatge, que es realitza anualment dins dels actes del Dia de la Terra.
  • Fer compostatge i acreditar-ho durant les visites que realitza el Servei Educatiu de Residus a les llars compostaires.

Més informació sobre aquesta pràctica del compostatge i recursos relacionats a l'apartat de Compostatge.

  

Reducció per recollida de residus comercials pel sistema porta a porta


image
Els establiments comercials i de restauració que utilitzeu el servei de recollida de residus porta a porta, teniu dret a rebre una reducció de la taxa de residus en funció de les fraccions que se us recullen mitjançant aquest servei (5% per fracció) sempre que la selecció dels residus es faci correctament i s’eviti la presència d’impropis als contenidors.
 

Tal com es descriu a l’ordenança fiscal núm. 16, el període de la reducció fa referència a l'any natural anterior al pagament de la taxa.

Consulta més informació sobre aquest tràmit a la Finestreta Única Empresarial de Rubí (FUER) i telefònicament al 93 588 70 00, extensions 1402, 1403 i 1442.

 

Si compleixes els requisits per rebre reduccions de la taxa d'escombraries però no se t'apliquen, t'has d'adreçar a qualsevol Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) o a l'Oficina de Recaptació de la Diputació de Barcelona.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

4
2