Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recicla! Com es gestionen els residus a la ciutat? https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Recicla!

Com es gestionen els residus a la ciutat?

Rubí segueix un model de recollida selectiva de residus en cinc fraccions a través dels contenidors del carrer. Tanmateix, hi ha comerços i equipaments als que se'ls recull porta a porta les fraccions que generen. Aquest tipus de recollida millora la qualitat de la selecció alhora que disminueix la saturació de les àrees de contenidors que fan servir els veïns i veïnes.

Cal que cadascuna d’aquestes fraccions es reculli de forma diferenciada per tal de poder transformar els residus en nous recursos. Els camions les recullen per separat i transporten cada fracció de residus a la planta de tractament corresponent.

La recollida d’aquestes cinc fraccions es complementa amb nombrosos punts de deixalleria i altres contenidors específics per a la correcta gestió separada de la resta de residus que es generen al municipi.

 

Contenidors al carrer

Per a la recollida selectiva de la matèria orgànica, el vidre, el paper-cartró, els envasos i la resta.

Deixalleries i punts verds

Els residus que no es poden llençar als contenidors situats a la via pública s'han de portar a les deixalleries.

Recollida de poda

Servei gratuït de recollida de branques de l’esporga d’arbres i arbustos al portal de casa.

Piles

Les piles són residus altament perillosos que necessiten un tractament especial, ja que contenen metalls pesants com el mercuri, el plom o el cadmi.

Oli de cuina usat

L'oli vegetal que emprem per cuinar no s’ha de tirar mai per l’aigüera, atès el seu caràcter contaminant i la dificultat que representa eliminar-lo.

Roba i calçat

La ciutat és plena de contenidors específics per llençar la roba i el calçat que ja no necessites o s’ha fet malbé.

Fluorescents i bombetes

Els fluorescents i les làmpades LED són residus perillosos per a la salut pel seu contingut en mercuri i cal tractar-los de manera especial.

Porta a porta comercial

Els comerços de l’illa de vianants també utilitzen el model de recollida porta a porta, segons el qual dipositen les deixalles a la porta de l’establiment seguint un horari de recollides.