Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Piles Les piles són residus altament perillosos que necessiten un tractament especial, ja que contenen metalls pesants com el mercuri, el plom o el cadmi. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Piles

Les piles són residus altament perillosos que necessiten un tractament especial, ja que contenen metalls pesants com el mercuri, el plom o el cadmi.
Pilas
Aquests elements són altament contaminants i perillosos pel medi ambient i també per a la nostra salut. Si llences les piles al medi o al contenidor de resta, aquests metalls poden filtrar-se a terra i arribar a la cadena alimentària, a través d'animals i plantes.
 

Atès que són molts els objectes que les utilitzen com a bateria (l'últim estudi que es va realitzar a Rubí va pesar 8,3 tones en un any) és molt important que segueixin el seu circuit de recollida específic per poder prevenir el greu impacte que suposen al medi natural.

 

On pots portar les piles?


Tots els tipus de piles (botó, petaca, alcalines, salines, recarregables...) es poden dipositar a:

  • Deixalleries i punts verds
  • Entitats i associacions de veïns
  • Escoles, instituts i escoles bressol
  • Dependències municipals (Ateneu, Escardívol, OAC, RubíForma, La Sala, Torre Bassas, Jutjats, Poliesportius...)
  • Botigues d'aparells elèctrics, joguines, fotografia, informàtica, ferreteries, rellotgeries i joieries.
  • Altres comerços amb contenidors de piles de Rubinet: supermercats, llibreries, òptiques, benzineres, estancs, agència de viatges...

 

Recorda que també hi ha les piles recarregables! Una alternativa més econòmica, més respectuosa amb el medi ambient i més pràctica, ja que sempre tindràs piles a casa quan les necessitis.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0