Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Casals diaris El Servei Socioeducatiu – Casals infantils diaris té con a finalitat oferir recursos fora de l’horari escolar per estimular l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat dels infants, així com l’adquisició d’aprenentatges bàsics tant de caire relacional com escolar. https://www.rubi.cat/ca/temes/infancia/casals/casals-diaris/@@images/image/preview

Casals diaris

El Servei Socioeducatiu – Casals infantils diaris té con a finalitat oferir recursos fora de l’horari escolar per estimular l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat dels infants, així com l’adquisició d’aprenentatges bàsics tant de caire relacional com escolar.

Per treballar aquests aspectes s’utilitzen recursos de lleure educatiu, es realitzen activitats grupals o individuals, i es treballa amb les famílies i amb els infants. Així mateix es realitza un treball en xarxa i amb la comunitat. Amb les famílies i infants que ho necessiten es realitza un treball educatiu d’acompanyament per tal de compensar les possibles dificultats socioeducatives i promocionar el desenvolupament de  les famílies i dels infants.

Els professionals responsables d’aquest servei són integradors socials, educadors socials, mestres, psicòlegs o pedagogs.

Els objectius que es treballen als casals són:

  • Garantir el desenvolupament i la vinculació del menor impulsant i afavorint la seva autonomia.
  • Acompanyar i reforçar els aprenentatges escolars proporcionant eines d’integració acadèmica d’èxit atenent a les necessitats educatives individuals.
  • Adquisició de vivències enriquidores a partir de la participació a activitats lúdiques i culturals
  • Reforçar la participació a competències parentals, necessàries per a la cura, l’educació i l’acompanyament en el desenvolupament educatiu dels seus fills i filles.

El recurs s’ofereix a infants de 3 a 12 anys de Rubí en horari de 17 a 19 h, amb entrades esglaonades. Cadascun dels casals disposa d’un total de 40 places per dia durant el curs escolar i de 50 places per franja horària durant els períodes vacacionals ─Nadal, Setmana Santa i els darrers dies de juny i primers de setembre─.


Curs 2020-2021


Amb l’inici del curs 2020-2021, el consistori reprèn  aquest recurs educatiu a partir del 16 de novembre a l’Institut Escola Teresa Altet amb les mesures de prevenció de la Covid-19 que dicten les autoritats sanitàries.

Tots els grups del Casal Diari tindran com a màxim deu infants que funcionaran com a grups estables. Per aquest motiu, i a diferència d’altres anys, les inscripcions seran per blocs i cada infant es podrà inscriure només en una de les tres opcions següents: dilluns-dimecres-divendres (30 euros al mes);  dimarts-dijous (20 euros al mes) o bé un dia de la setmana a escollir (10 euros al mes).

Les inscripcions es poden formalitzar a través de la Seu Electrònica. Trobareu la informació i l’imprès de sol·licitud d’inscripció en aquest enllaç. La petició s’ha de presentar prioritàriament de manera telemàtica en forma d’instància genèrica. Per poder fer el tràmit telemàtic, cal que disposeu del certificat electrònic (idCAT o eDNI) o que estigueu donats d’alta al servei idCAT mòbil per identificar-vos. Podeu obtenir l'IdCAT mòbil de forma immediata a través d’aquest enllaç.

Només per a aquelles famílies que tinguin dificultats per presentar la sol·licitud telemàticament, el tràmit es podrà fer de forma presencial a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, reservant la cita prèviament.

Les places són limitades i s’atorguen per ordre d’arribada de la sol·licitud d’inscripció. S’informarà la família telefònicament de si ha obtingut o no la plaça sol·licitada i del dia que l’infant podrà començar l’activitat.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0