Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets dels Infants Nens, nenes i adolescents són mereixedors de drets per la simple raó de néixer. Es tracta de drets inalienables, irrenunciables i imprescindibles per a una bona infància però que, tot i així, sovint no són reconeguts ni respectats arreu del món. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Drets dels Infants

Nens, nenes i adolescents són mereixedors de drets per la simple raó de néixer. Es tracta de drets inalienables, irrenunciables i imprescindibles per a una bona infància però que, tot i així, sovint no són reconeguts ni respectats arreu del món.

La Convenció sobre els Drets dels Infants és un instrument internacional, adoptat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989, que recull les necessitats i drets específics dels nens i nenes i obliga els estats a actuar a favor dels seus interessos. La convenció consta de 54 articles fonamentats en quatre principis bàsics:

  • No discriminació
  • Defensa del millor interès de l’infant
  • Dret a la vida, a la supervivència i al desenvolupament
  • Respecte per les opinions dels infants

 

Dia Universal dels Drets de la Infància


Cada 20 de novembre, Rubí commemora el Dia Universal dels Drets de la Infància amb una programació d’actes adreçada als infants i les seves famílies. Aquesta efemèride va ser implantada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 1954 i la data escollida és el 20 de novembre en commemoració de dos fets: l’aprovació de la Declaració dels Drets de l’Infant l’any 1959 i de la Convenció sobre els Drets dels Infants el 1989.

Des del 2015, el Dia Universal dels Drets de la Infància se celebra amb una gran festa en què els infants i les seves famílies poden gaudir de jocs i espectacles infantils. El moment central d'aquesta commemoració és la lectura, a càrrec dels membres del Consell dels Infants i Adolescents de Rubí, del manifest elaborat pel Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC)

Els darrers anys, des del Consistori també s'ha fet una aposta per descentralitzar la celebració portant algunes de les activitats als barris. 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0