Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Consell dels Infants i Adolescents El Consell Consultiu dels Infants i Adolescents de Rubí neix de la voluntat de l’Ajuntament de Rubí d’obrir un espai de participació infantil. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Consell dels Infants i Adolescents

El Consell Consultiu dels Infants i Adolescents de Rubí neix de la voluntat de l’Ajuntament de Rubí d’obrir un espai de participació infantil.

Consell infantsTot i que la seva activitat va iniciar-se durant el curs escolar 1998-99, no es va constituir oficialment fins al 2002.

El Consell dels Infants és l’òrgan on els infants de Rubí poden exercir el seu dret a participar, a expressar les seves idees i pensaments, i a proposar i/o participar en accions concretes per a la millora de la seva ciutat.

Està format per infants d’entre 10 i 14 anys de les diferents escoles i instituts públics i  concertats de la ciutat.

El 2016, Unicef va reconèixer Rubí amb el segell de Ciutat Amiga de la Infància i això és deu en bona part a la llarga i sòlida trajectòria del Consell dels Infants.

 

Què fa?

Com a espai que té la finalitat de fer possible el dret de participació dels nens i nenes, el Consell dels Infants actua especialment en aquells àmbits que tenen relació directa o indirecta amb aquest col·lectiu.

Com funciona?

El Consell es reuneix durant el curs una vegada al mes en sessió ordinària i està format per un mínim d'un alumne de cada centre educatiu de la ciutat.

Plenari amb l'alcaldessa

Dos cops l'any, el Consell dels Infants celebra sessions plenàries de caràcter extraordinari amb la participació de l'alcaldessa, Ana María Martínez, i de la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García.

Projectes singulars

El Consell dels Infants i Adolescents de Rubí té una participació molt activa a la vida social del municipi i sovint col·labora amb altres òrgans participatius, com el Consell Consultiu de la Gent Gran. A més, els consellers i conselleres exerceixen de portaveus de la infància rubinenca a fora de la ciutat, participant en tots aquells actes que poden aportar-los coneixements i experiències de qualitat.

CNIAC

El Consell Nacional d'Infants i Adolescents és un òrgan col·legiat de caràcter consultiu i de participació adscrit al Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat.