Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Què hi pots trobar? El fons de la Col·leció local disposa aproximadament d’un total de 2000 exemplars de diversos autors i matèries relacionats amb Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Què hi pots trobar?

El fons de la Col·leció local disposa aproximadament d’un total de 2000 exemplars de diversos autors i matèries relacionats amb Rubí.

Els tipus de documents que en formen part són:

 • Monografies: Tenim llibres que fan referència a l’àmbit rubinenc (geografia, història, societat, cultura, etc.), obres d’autors rubinencs o vinculats a Rubí.
 • Material audiovisual: Sobretot tenim CDs editats de músics i artistes rubinencs, alguns títols de CDR i DVD produïts per autors locals o de temàtica local.
 • Publicacions periòdiques: Són els documents que es publiquen periòdicament (diaris, revistes, butlletins, circulars, etc.).
  Respecte a les revistes, la majoria, sobretot les que ja no es van deixar de publicar, es situen al magatzem de la Biblioteca. En canvi, les que encara es publiquen són a la 3a planta: exposat l’últim número i la resta de l’any, aproximadament, en un arxivador accessibles al públic. Un cop passat aquest període les conservem al magatzem per a consulta pública.
  El Diari de Rubí es el diari local, el número en curs es pot consultar en préstec, els números endarrerits els conservem al magatzem de la biblioteca per a consulta pública.
 • Cartells: Consultables amb el carnet de la Biblioteca.
 • Dossiers de premsa temàtics: Consultables amb el carnet de la Biblioteca.
 • Altres: fulls volants, programes de festes i altres documents de petit format. Consultables amb el carnet de la Biblioteca.

També comptem amb un parell de fons personals, és a dir:

 • Fons personal del Mestre Martí Tauler: Fons personal del professor que dona nom a la nostra biblioteca: (Palafrugell 1888 – Rubí 1947), que va ser professor i director de les Escoles Ribas de la ciutat, que durant molts anys va desenvolupar una tasca de difusió i promoció de la cultura.
 • Fons personal del coreògraf Albert Sans: (Rubí, 1932) arxiu personal del coreògraf rubinenc i exdirector de l'Esbart Dansaire.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0