Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Lectura Fàcil Els materials de lectura fàcil estan preparats perquè els puguin llegir i entendre persones amb dificultats de lectura o de comprensió. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Lectura Fàcil

Els materials de lectura fàcil estan preparats perquè els puguin llegir i entendre persones amb dificultats de lectura o de comprensió.

Els destinataris són usuaris amb dificultats de lectura transitòries (immigrants, adults que comencen a llegir, joves amb escolarització deficient, etcètera) o permanents (dislèxia, trastorns neuropsicològics, etcètera).

La Biblioteca Mestre Martí Tauler disposa d'una secció fixa de llibres de lectura fàcil.

Disposa, així mateix, de lots de títols en castellà i català, ficció i no ficció que es poden deixar en préstec a altres biblioteques o entitats per fer clubs de lectura fàcil.

L’Associació de Lectura Fàcil ofereix assessorament a les editorials per tal que tots els llibres que es publiquen sota aquesta denominació s’ajustin als criteris de lectura fàcil. D’altra banda, i per tal de fomentar l’hàbit lector, aquesta associació promou un certamen de premis literaris que inclou el premi Bones Pràctiques de Lectura Fàcil i el Concurs Booktuber.

 

Comprensió lectora (altres formats)


Audiollibres: documents en format CD, on es narra de forma oral, novel·les, poesia i d’altres obres de la literatura.

Llibres amb lletra gran: són per a persones amb la vista cansada o altres dificultats visuals.

Llenguatge de signes: llibres adaptats a persones amb dificultats en la parla.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

2
0